მედიცინა

რომელ პროდუქტს უნდა ვერიდოთ ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად

№2

ავტორი: ქეთი კაპანაძე 14:00 21.01

პროდუქტები
დაკოპირებულია

ხშირად შეხვდებით არაჯანსაღ საკვებს, რომელიც არანაირ სასარგებლო ნივთიერებას არ შეიცავს. ამ პროდუქტების გამოყენებამ, შესაძლოა, გამოიწვიოს სერიოზული დაავადებები და ზიანი მიაყენოს თქვენს ორგანიზმს.

სწრაფი მომზადების ფაფები მარცვლეულისა და სხვადასხვა არომატიზატორების შემადგენლობით - ეს ეხება პროდუქტებს სხვადასხვა დანამატების და არომატიზატორების შემცველობით. ამ ქიმიურ ნაერთს შესაძლოა ჰქონდეს მძაფრი სუნი და გემო და ასევე, შეიცავს სხვადასხვა ხილს. შეიძლება ითქვას, რომ მათში არანაირი ბუნბრივი ინგრედიენტი არ შედის.

შაქრის პატარა კუბიკები - მიუხედავად იმისა, რომ ერთ შეკვრა შაქრის კუბიკს შეუძლია შეადგინოს 12 კილოგრამი შაქარი, ის მაინც ერთ-ერთი სახიფათო პროდუქტია. მისი მიღებისას თქვენ იგრძნობთ ტკბილ გემოს და სამწუხაროდ, ამის შემდეგ, 24 საათის განმავლობაში თქვენს ორგანიზმს არ შეეძლება, მიიღოს ნატურალური და სუფთა ნახშირწყლები. გარდა ამისა, მისი მიღების შემდეგ, საქაროზა მოგგვრით შიმშილის შეგრძნებას. ეცადეთ, აირიდოთ თავიდან შაქრის შემცვლელები.

დამარილებული ქაშაყი პლასტიკურ შეფუთვაში.

დამარილებული ქაშაყი პლასტიკურ კონტეინერში არ უნდა ინახებოდს, ის ინახება მხოლოდ რძეში. ღვინოსა და ძმარში მას არ შეუძლია შეინახოს ახალი ქაშაყი. აქედან გამომდინარე, თევზის ყიდვისას გაამახვილეთ ყურადღება, მის შეფუთვაზე.

დამარილებული ხიზილალა.

მსგავსად დამარილებული ორაგულისა, ხიზილალა დიდი დროის განმავლობაში არ ინახება. როდესაც გასაყიდად გამოტანილ ხიზილალას ნახავთ, გახსოვდეთ, რომ შესაძლოა, მას დამატებული ჰქონდეს ლიმონმჟავა. ბუნებრივია, ის შეიცავდეს სხვადასხვა დანამატს, მაგრამ არ შეიძლება ეს იყოს ერთი და იგივე.

კარაქის - შეძენისას უნდა იცოდეთ, რომ მისი პროცენტული მაჩვენებელი არ უნდა იყოს 82.5%-ზე დაბალი. სხვა შემთხვევაში, კარაქი შეიცავს ცხიმებს, რომელიც შედგება უხარისხო ზეთისგან. თუ ვერ პოულობეთ 82.5%-ზე მაღალი მაჩვენებლის მქონე კარაქს - უმჯობესია, შეიძინოთ მცენარეული ზეთი.

სიმინდის ჩხირები, შაქრის „ბალიშები” და ფანტელები - ამ ტკბილეულში საკმაოდ საშიში შაქრის შემადგენლობაა და ასევე, შეიცავს მაღალი რაოდენობით ციკლომატს. ამიტომ მისი შემადგენლობა, მსგავს პროდუქტებთან შედარებით, ყველაზე საშიშია.

მარმელადი - მასში არსებული ქიმიური შემადგენლობის დანამატებს ბევრი ძნელად იტანს, განსაკუთრებით - ალერგიული რეაქციებისადმი მიდრეკილი ბავშვები. შესაძლოა, განვითარდეს ისეთი ალერგიული რეაქცია, რომელიც მხოლოდ გამონაყარით არ შემოიფარგლება.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №5

3- იანვარი - 5 თებერვალი

კვირის ყველაზე კითხვადი

მიხეილ ცაგარელი

კვირის პროგნოზი 26 დეკემბერი – 1 იანვარი