დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 10.11, 2022 წელი
„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით.
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1 ქათამი
🔸 1 თავი ხახვი
🔸 2 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა
🔸 10 ცალი შავი ქლიავის ჩირი
🔸 1 ჩაის კოვზი ზაფრანა
🔸 6 სადილის კოვზი ზეთი
🔸 1 კილოგრამი კომში
🔸 მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
დაჭერით კომში კანიანად და შეწვით მცენარეულ ზეთში საშუალო ცეცხლზე, დაახლოებით, 5 წუთი. დაუმატეთ ზაფრანა და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ, შემდეგ კი გადმოდგით ცეცხლიდან. ღრმა ტაფაზე შეწვით დაჭრილი ქათმის ნაჭრები, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და როცა ქათმის ხორცი წვენის გამოყოფას დაიწყებს, დაუმატეთ წყალში გარეული ტომატ-პასტა. გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 10-15 წუთი. შემდეგ დაუმატეთ კომში, ქლიავის ჩირი, მარილი და პილპილი, დაახურეთ თავზე და გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 30 წუთი.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან