კულინარია

შემწვარი ქათამი ღვინის სოუსით

№20

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 27.05, 2022 წელი

შემწვარი ქათამი
დაკოპირებულია

„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ შემწვარი ქათამი ღვინის სოუსით.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 6 ცა­ლი ქა­თ­მ­ის ბა­რ­კ­ა­ლი

🔸 200 გრა­მი ქა­მა სო­კო

🔸 2 თა­ვი წი­თ­ე­ლი ხა­ხ­ვი

🔸 1 კო­ნა ტა­რ­ხ­უ­ნა

🔸 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ქა­თ­მ­ის ბუ­ლ­ი­ო­ნი

🔸 100 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი თე­თ­რი მშრა­ლი ღვი­ნო

🔸 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ცხი­მ­ი­ა­ნი არ­ა­ჟ­ა­ნი ან ნა­ღ­ე­ბი

🔸 1 კო­ნა ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი და მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ღრმა ტა­ფ­ა­ში გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ს­ში ქა­თ­მ­ის ბა­რ­კ­ლ­ე­ბი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და შე­წ­ვ­ით ღუ­მ­ე­ლ­ში 30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. იმ­ა­ვე ტა­ფ­ა­ში შე­წ­ვ­ით სო­კ­ოც, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ხა­ხ­ვი, ტა­რ­ხ­უ­ნა და მო­შ­უ­შ­ეთ სო­კ­ოს მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე. და­ა­ს­ხ­ით ბუ­ლ­ი­ო­ნი და თე­თ­რი ღვი­ნო, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი, და­ა­მ­ა­ტ­ეთ ნა­ღ­ე­ბი ან არ­ა­ჟ­ა­ნი, და­უ­კ­ე­ლ­ით ცეცხლს და მო­შ­უ­შ­ეთ 3-5 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ სო­კ­ოს სო­უ­სი ლა­ნ­გ­ა­რ­ზე, ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­ლ­ა­გ­ეთ შე­მ­წ­ვ­ა­რი ქა­თ­მ­ის ბა­რ­კ­ლ­ე­ბი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი