შემწვარი ქათამი ღვინის სოუსით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 27.05, 2022 წელი
„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ შემწვარი ქათამი ღვინის სოუსით.
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 6 ცალი ქათმის ბარკალი
🔸 200 გრამი ქამა სოკო
🔸 2 თავი წითელი ხახვი
🔸 1 კონა ტარხუნა
🔸 150 მილილიტრი ქათმის ბულიონი
🔸 100 მილილიტრი თეთრი მშრალი ღვინო
🔸 2 სადილის კოვზი ცხიმიანი არაჟანი ან ნაღები
🔸 1 კონა ოხრახუში, შავი პილპილი და მარილი – გემოვნებით, ზეითუნის ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
ღრმა ტაფაში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი, მოათავსეთ მასში ქათმის ბარკლები, მოაყარეთ მარილი და შეწვით ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში. იმავე ტაფაში შეწვით სოკოც, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, ტარხუნა და მოშუშეთ სოკოს მომზადებამდე. დაასხით ბულიონი და თეთრი ღვინო, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, დაამატეთ ნაღები ან არაჟანი, დაუკელით ცეცხლს და მოშუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ სოკოს სოუსი ლანგარზე, ზემოდან დაალაგეთ შემწვარი ქათმის ბარკლები და მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან