ცივი წვნიანი შებოლილი თევზით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 17.08, 2022 წელი
თევზის წვნიანის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი
🔸 1 ცალი მჟავე ვაშლი
🔸 1 ცალი მოზრდილი კიტრი
🔸 500 მილილიტრი იოგურტი
🔸 1 სადილის კოვზი ზეთი
🔸 1 კონა კამა ან ცერეცო
🔸 200 გრამი შებოლილი თევზის ფილე
🔸 ნახევრი ლიმონი
🔸 მარილი, შავი პილპილი.
მომზადების წესი 👩🍳
ხახვი დაჭერით მსხვილად. ნიორი გასრისეთ. დაასხით ზეთი და ოდნავ მოშუშეთ. სამი მეოთხედი კიტრი მსხვილად დაჭერით. ვაშლი გათალეთ და დაჭერით მსხვილად. ბლენდერში მოათავსეთ მოშუშული ხახვი და ნიორი, დაჭრილი ვაშლის ნაწილი, კიტრი, ორი-სამი ტოტი კამა, იოგურტი, მარილი, პილპილი და დააბლენდერეთ და მოათავსეთ მაცივარში. დარჩენილი ვაშლი და კიტრი დაჭერით მომცრო კუბიკებად. მოასხით ლიმონის წვენი და დაუმატეთ ცოტა ლიმონის ცედრა. ასევე შეურიეთ წვრილად დაჭრილი კამა. თევზი ხელით დაანაწევრეთ და შეურიეთ ვაშლსა და კიტრს. შემდეგ კი მოათავსეთ დაბლენდერებულ მასაში.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან