სალათა ბეკონით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 17.01, 2022 წელი
გემრიელი სალათის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 2 ნაჭერი პური
🔸 2 სადილის კოვზი ზეთი
🔸 ლიმონის წვენი
🔸 ცოტა ხმელი ქონდარი
🔸 ცოტა ხმელი რეჰანი
🔸 ცოტა ნივრის ფხვნილი
🔸 მარილი, შავი პილპილი
🔸 4 ნაჭერი ბეკონი
🔸 მწვანე სალათის ფოთლები
🔸 1 ცალი კიტრი, 5 ცალი პომიდორი ჩერი
🔸 30 გრამი პარმეზანი, ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
ღრმა თასში ჩაასხით ზეთი, დაუმატეთ ხმელი სუნელები, ნივრის ფხვნილი, მარილი, შავი პილპილი და აურიეთ კოვზით. შეურიეთ ლიმონის წვენი. პური დაჭერით პატარა კუბიკებად, ჩააწყვეთ ამ სოუსში, ისე, რომ კარგად დაიფაროს. რომ გაიჟღინთება, ამოიღეთ გამოსაცხობ ტაფაზე გაშლილ პერგამენტზე და მოათავსეთ ცხელ 180 გრადუსზე გახურებულ აირღუმელში 5 წუთის განმავლობაში.
აიღეთ მოზრდილი ლანგარი. ხელით დაფლითეთ კარგად გარეცხილი და შემშრალი სალათის ფოთლები. მოაყარეთ მომცრო კუბიკებად დაჭრილი კიტრი, შემდეგ – შუაში გაჭრილი პომიდორი ჩერი. მოაყარეთ სულ ცოტა მარილი, პილპილი, მოასხით ზეთი და ლიმონის წვენი. აურიეთ ფრთხილად. მოაყარეთ გახუხული პური. ბეკონი დაჭერით მსხვილად. მობრაწეთ ცხელ, მშრალ ტაფაზე და დაუმატეთ სალათას. სულ ბოლოს მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
გემრიელად მიირთვით !
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან