კულინარია

სალათა ბეკონით

№2

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 17.01, 2022 წელი

სალათა ბეკონით
დაკოპირებულია

გემრიელი სალათის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 2 ნა­ჭ­ე­რი პუ­რი

🔸 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი

🔸 ლი­მ­ო­ნის წვენი

🔸 ცო­ტა ხმე­ლი ქო­ნ­დ­ა­რი

🔸 ცო­ტა ხმე­ლი რე­ჰ­ა­ნი

🔸 ცო­ტა ნი­ვ­რ­ის ფხვნი­ლი

🔸 მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი

🔸 4 ნა­ჭ­ე­რი ბე­კ­ო­ნი

🔸 მწვა­ნე სა­ლ­ა­თის ფოთლები

🔸 1 ცა­ლი კი­ტ­რი, 5 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი ჩე­რი

🔸 30 გრა­მი პა­რ­მე­ზ­ა­ნი, ზეთი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ღრმა თა­ს­ში ჩა­ა­ს­ხ­ით ზე­თი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხმე­ლი სუ­ნ­ე­ლ­ე­ბი, ნი­ვრის ფხვნილი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი და აუ­რ­ი­ეთ კო­ვ­ზ­ით. შე­უ­რ­ი­ეთ ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი. პუ­რი და­ჭ­ე­რ­ით პა­ტ­ა­რა კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად, ჩა­ა­წ­ყ­ვ­ეთ ამ სო­უ­ს­ში, ისე, რომ კა­რ­გ­ად და­ი­ფ­ა­რ­ოს. რომ გა­ი­ჟ­ღ­ი­ნ­თ­ე­ბა, ამ­ო­ი­ღ­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ა­ზე გა­შ­ლ­ილ პე­რ­გ­ა­მ­ე­ნ­ტ­ზე და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცხელ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში 5 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

აი­ღ­ეთ მო­ზ­რ­დ­ი­ლი ლა­ნ­გ­ა­რი. ხე­ლ­ით და­ფ­ლ­ი­თ­ეთ კა­რ­გ­ად გა­რ­ე­ც­ხ­ი­ლი და შე­მ­შ­რ­ა­ლი სა­ლ­ა­თ­ის ფო­თ­ლ­ე­ბი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი კი­ტ­რი, შე­მ­დ­ეგ – შუ­ა­ში გა­ჭ­რ­ი­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი ჩე­რი. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ სულ ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი, მო­ა­ს­ხ­ით ზე­თი და ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი. აუ­რ­ი­ეთ ფრთხი­ლ­ად. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­უ­ხ­უ­ლი პუ­რი. ბე­კ­ო­ნი და­ჭ­ე­რ­ით მსხვი­ლ­ად. მო­ბ­რ­ა­წ­ეთ ცხელ, მშრალ ტა­ფ­ა­ზე და და­უ­მ­ა­ტ­ეთ სა­ლ­ა­თ­ას. სულ ბო­ლ­ოს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი.

გემრიელად მიირთვით !

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი