კულინარია

ღვეზელი კვერცხითა და ყველით

№28

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 28.07, 2021 წელი

ღვეზელი კვერცხით და
ყველით
დაკოპირებულია

ცომეულის მოყვარულებს „თბილისელები“ კვერცხითა და ყველით გამომცხვარ უგემრიელეს რეცეპტს გთავაზობთ:

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 100 გრ­ა­­მი კა­რ­ა­ქი

🔸 200 გრა­მი ფქვი­ლი

🔸 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი წყა­ლი

🔸 მა­რ­ი­ლი

ში­გ­თ­ა­ვ­სი:

🔸 4 კვე­რ­ც­ხი (3 მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი და 1 უმი)

🔸 100 გრა­მი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი

🔸 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი მა­გ­ა­რი

🔸 გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი

🔸 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ხა­ჭ­ოს ყვე­ლი ან ძა­ლ­ი­ან ცხი­მ­ი­ა­ნი არ­ა­ჟ­ა­ნი

🔸 მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში

🔸 1 კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი, კუ­ნ­ჯ­უ­ტი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი:

ფქვი­ლი და ცი­ვი კა­რ­ა­ქი ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ას­რ­ი­ს­ეთ. უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, და­ა­ს­ხ­ით 4-5 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ცი­ვი წყა­ლი და მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი. გა­ა­კ­ე­თ­ეთ ბუ­რ­თი. შე­ა­ხ­ვ­ი­ეთ ცე­ლ­ო­ფ­ა­ნ­ში და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში.

მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი კვე­რ­ც­ხი და­ჭ­რ­ით კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნე ხა­ხ­ვი. წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი. გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი. ხა­ჭ­ოს ყვე­ლი და ათ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი კვე­რ­ც­ხი. უყ­ა­ვ­ით მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ.

ცომი გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ მა­ც­ი­ვ­რ­ი­დ­ან და გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ. ცე­ნ­ტ­რ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­უ­ლი ში­გ­თ­ა­ვ­სი და გა­შ­ა­ლ­ეთ მთელ ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე. გა­დ­ა­კ­ე­ც­ეთ. ზე­მ­ო­დ­ან წა­უ­ს­ვ­ით კვე­რ­ცხ­ის გუ­ლი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ კუ­ნ­ჯ­უ­ტი და გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე 30-35 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი