ღვეზელი კვერცხითა და ყველით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 28.07, 2021 წელი
ცომეულის მოყვარულებს „თბილისელები“ კვერცხითა და ყველით გამომცხვარ უგემრიელეს რეცეპტს გთავაზობთ:
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 100 გრამი კარაქი
🔸 200 გრამი ფქვილი
🔸 4 სადილის კოვზი წყალი
🔸 მარილი
შიგთავსი:
🔸 4 კვერცხი (3 მოხარშული და 1 უმი)
🔸 100 გრამი მწვანე ხახვი
🔸 2 სადილის კოვზი მაგარი
🔸 გახეხილი ყველი
🔸 2 სადილის კოვზი ხაჭოს ყველი ან ძალიან ცხიმიანი არაჟანი
🔸 მარილი, შავი პილპილი, წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
🔸 1 კვერცხის გული, კუნჯუტი.
მომზადების წესი:
ფქვილი და ცივი კარაქი ძალიან კარგად ასრისეთ. უყავით ცოტა მარილი, დაასხით 4-5 სადილის კოვზი ცივი წყალი და მოზილეთ ცომი. გააკეთეთ ბურთი. შეახვიეთ ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში.
მოხარშული კვერცხი დაჭრით კუბიკებად. მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი. წვრილად დაჭრილი მწვანილი. გახეხილი ყველი. ხაჭოს ყველი და ათქვეფილი კვერცხი. უყავით მარილი, პილპილი და კარგად აურიეთ.
ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან და გააბრტყელეთ. ცენტრში მოათავსეთ მომზადებული შიგთავსი და გაშალეთ მთელ ზედაპირზე. გადაკეცეთ. ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული, მოაყარეთ კუნჯუტი და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან