კულინარია

ხო­რ­ც­ის არ­ო­მ­ა­ტ­უ­ლი ღვე­ზ­ე­ლი

№11

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 23.03, 2021 წელი

ხორცის ღვეზელი
დაკოპირებულია

გემრიელი ხორცის ღვეზელის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 800 გრა­მი ფე­ნ­ო­ვ­ა­ნი ცო­მი, 600 გრა­მი მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ხო­რ­ცი, 150 გრა­მი რბი­ლი ყვე­ლი, 50 გრა­მი ბე­კ­ო­ნი, 150 გრა­მი წი­თ­ე­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 100 გრა­მი ხა­ხ­ვი, 1 კბი­ლი ნი­ო­რი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა კა­მა, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ნი­გ­ო­ზი, 400 გრა­მი ქა­მა სო­კო, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სო­ი­ის სო­უ­სი, მა­რ­ი­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ცო­ტა მშრა­ლი სუ­ნ­ე­ლი. კვე­რ­ც­ხი ან რძე – ზე­მ­ო­დ­ან წა­ს­ა­ს­მ­ე­ლ­ად.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ ხო­რ­ცი და და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი. კა­რ­გ­ად გა­ც­ი­ვ­ე­ბ­უ­ლი ბე­კ­ო­ნი გა­ხ­ე­ხ­ეთ ან წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით. ხა­ხ­ვი და ნი­ო­რი და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, აუ­ი­ეთ და მო­შ­უ­შ­ეთ ორი-სა­მი წუ­თი. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ სო­კო, ბე­კ­ო­ნი, სუნელი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი და სო­ი­ის სო­უ­სი, კი­დ­ევ მო­შ­უ­შ­ეთ და გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით ცე­ც­ხ­ლ­ი­დ­ან. შე­უ­რ­ი­ეთ ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თს ხო­რ­ცი, ყვე­ლი, ჩა­შ­უ­შ­უ­ლი ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი კა­მა და და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ე­ბ­უ­ლი ნი­გ­ო­ზი.

გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ტა­ფ­ას წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი და და­დ­ეთ მა­ს­ზე თხლად გა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი ცო­მი. ზე­დ­ა­პ­ი­რ­ზე წა­უ­ს­ვ­ით ხო­რ­ც­ის ში­გ­თ­ა­ვ­სი. გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ ცო­მ­ის მე­ო­რე ფე­ნა. ამ­ო­უ­კ­ე­ც­ეთ ნა­პ­ი­რ­ე­ბი. და­ჭ­ე­რ­ით ულ­უ­ფ­ე­ბ­ად. წა­უ­ს­ვ­ით რძე ან კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ზე 35-40 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №15

8-15 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი