ქათმის ფილე მდოგვით, მაიონეზით, ნივრითა და თაფლით ხატია წერეთლისგან
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 28.06, 2022 წელი

ხატია წერეთელი საყვარელი კერძის რეცეპტს ,,თბილისელებს" უზიარებს 👇
კულინარია ჩემთვის განტვირთვის ერთ-ერთი საშუალებაა, განსაკუთრებით კარგად გამომდის ცომეული, წვნიანები, სალათები. გურმანი საერთოდ არ ვარ და მხოლოდ იმდენს ვჭამ, რაც არსებობისთვის არის საჭირო. მომზადება მიყვარს, ჭამა – არა. წონას რაც შეეხება, საკვების შეზღუდვებს არ ვაწესებ. ყველაფერს მხოლოდ მცირე ულუფებით მივირთმევ. კარტოფილის გარდა, ცხიმში შემწვარი არაფერი მიყვარს. ჩემი ძირითადი საკვები ცოცხალი სალათები და ბოსტნეულის წვნიანებია. ჟურნალ „თბილისელების“ გურმან მკითხველებს კი შევთავაზებ შემწვარი ქათმის ფილეს მომზადებას მდოგვით, მაიონეზით, ნივრითა და თაფლით, რომელიც ძალიან გემრიელი და უცხო გემოს საჭმელია.
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 4 ნაჭერი ქათმის ფილე
🔸 30 გრამი მდოგვი
🔸 50 გრამი მაიონეზი
🔸 40 გრამი თაფლი
🔸 3 კბილი ნიორი
🔸 30 გრამი მზესუმზირის ზეთი
🔸 მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
აურიეთ მდოგვი და ზეთი, დაუმატეთ გაჭყლეტილი ნიორი, ასევე, მაიონეზი, მარილი და თაფლი. გაჭერით ფილე შუაზე და დაბეგვეთ. შემდეგ, ამოავლეთ ფილე მომზადებულ მარინადში და გააჩერეთ 2 საათი. დააფინეთ საცხობ ფორმაზე პერგამენტი, გადაიტანეთ მასზე ფილეს ნაჭრები, ზემოდან მოასხით დარჩენილი სოუსი და შეწვით 180 გრადუსზე, 40 წუთის განმავლობაში.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან