კულინარია

ქათმის ფილე ბადრიჯნითა და ყველით

№14

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 17.04, 2021 წელი

ქათმის ფილე ბადრიჯნით
დაკოპირებულია

გემრიელი რეცეპტები „თბილისელებისგან“ 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 500 გრა­მი სი­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ზე და შუ­ა­ზე გა­ჭ­რ­ი­ლი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე, 100 გრა­მი ყვე­ლი, 2 ცა­ლი თხელ ფი­რ­ფ­ი­ტ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი, 2 კბი­ლი ნი­ო­რი, 2 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი რძე, 1 კვე­რ­ც­ხი, 200 გრა­მი სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი, 40 გრა­მი ფქვი­ლი, 2 ცალი პო­მ­ი­დ­ო­რი, ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, 1 კო­ნა რე­ჰ­ა­ნი, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ფქვი­ლი და სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი ცალ-ცა­ლ­კე თე­ფ­შ­ზე მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ. ფქვილს და­ა­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. ერ­თ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ კვე­რ­ც­ხი, რძე და და­ჭ­რ­ი­ლი ნი­ო­რი. ქა­თ­მ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი ამ­ო­ა­ვ­ლ­ეთ ჯერ ფქვი­ლ­ში, შე­მ­დ­ეგ – კვე­რ­ც­ხ­ში და ბო­ლ­ოს – სა­ფ­ა­ნ­ე­ლ­ში.

ტა­ფ­ა­ზე გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ ზე­თი და შე­წ­ვ­ით ფი­ლე ორ­ი­ვე მხრი­დ­ან. ბა­დ­რ­ი­ჯ­ნ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი, შე­წ­ვ­ით ზე­თ­ში ორ­ი­ვე მხრი­დ­ან. ქა­თ­მ­ის ფი­ლ­ეს ყო­ვ­ელ ნა­ჭ­ე­რ­ზე და­ა­დ­ეთ ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი, პო­მ­ი­დ­ო­რი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ზე­მ­ო­დ­ან რე­ჰ­ა­ნი და შე­მ­დ­ეგ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი. შე­დ­გ­ით 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ღუ­მ­ე­ლ­ში 10 წუ­თ­ით, სა­ნ­ამ ყვე­ლი და­დ­ნ­ე­ბა.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი