ქათმის ღვეზელი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.04, 2021 წელი
ქათმის ხორცის ღვეზელი „თბილისელებისგან“:
საჭირო ინგრედიენტები: ცომი – 750 გრამი ფენოვანი ცომი, 1 კვერცხის გული, 1 სადილის კოვზი რძე.
შეიგთავსი – 400 გრამი ქათმის ფილე, 300 გრამი ბულგარული წიწაკა, 250 გრამი ქამა სოკო, 100 გრამი ხახვი, 150 გრამი რბილი ყველი, 20 გრამი მდოგვი, 150 გრამი ნაღები, ორეგანო, შავი პილპილი, ცოტა ცხარე, წითელი წიწაკა, მარილი – გემოვნებით, ზეთი.
მომზადების წესი: წვრილად დაჭერით ხახვი და ბულგარული წიწაკა, მოშუშეთ ზეთში და დაუმატეთ დაჭრილი სოკო. აურიეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ. ფილე მოხარშეთ სუნელითა და მარილით შეზავებულ წყალში. გააცივეთ და დააქუცმაცეთ. ყველი გახეხეთ და მოათავსეთ მოზრდილ თასში. დაუმატეთ მოშუშული ბოსტნეული, დაასხით ნაღები, მდოგვი, პილპილი და კარგად აურიეთ. ფენოვანი ცომი გაყავით ორ ნაწილად. ჯერ ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ გამოსაცხობი ტაფის ზომაზე. წაუსვით ტაფას ცხიმი. გაშალეთ მასზე ცომი და შიგთავსი მთელ ზედაპირზე გაანაწილეთ. გააბრტყელეთ ცომის მეორე ნახევარიც და გადააფარეთ. ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული და რძე. შეგიძლიათ ზომით პატარა და უფრო ბევრი ფენით გააკეთოთ. დაჭერით ულუფებად და გამოაცხვეთ 190 გრადუსზე, 35-40 წუთის განმავლობაში.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან