ჩაშუშული ღორის ხორცი ბოსტნეულითა და სოკოთი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 11.06, 2021 წელი
გემრიელი რეცეპტები „თბილისელებისგან“:
საჭირო ინგრედიენტები: 400 გრამი ღორის ხორცი, 200 გრამი სოკო, 100 გრამი სხვადასხვა ფერის ბულგარული წიწაკა, 100 გრამი პომიდორი, 150 მილილიტრი ნაღები, 150 მილილიტრი წყალი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით, ზეთი.
მომზადების წესი: ღორის ხორცი დაჭერით წვრილ კუბებად. გააცხელეთ ტაფაზე ცოტა ზეთი და დაბრაწეთ ხორცი, დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.
სანამ ხორცი იწვება, დაჭერით ბოსტნეული: პამიდორი – კუბებად, წიწაკა – ჩხირებად, სოკო კი – მომსხვილო ფირფიტებად. ბოსტნეული ჩაამატეთ ხორცთან ტაფაში, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ამოურიეთ და შუშეთ 5 წუთის განმავლობაში.
ჩაამატეთ ნაღები და მდუღარე წყალი, დაახურეთ თავსახური და ცეცხლს დაუწიეთ. დაახლოებით, 15-20 წუთში კერძი მზად იქნება.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან