ბარდის წვნიანი პიტნით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 05.06, 2021 წელი

გემრიელი რეცეპტები „თბილისელებისგან“:
საჭირო ინგრედიენტები: 300 გრამი ბარდა, 1 ცალი კარტოფილი, 1 თავი ხახვი, თითო კონა პიტნა და ქინძი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით, ზეთი.
მომზადების წესი: ბარდა გაარჩიეთ, გარეცხეთ და საწურზე გადაიტანეთ. დაჭერით ხახვი წვრილად, კარტოფილი კი – კუბებად. ხახვი მოშუშეთ ზეთში, დააყარეთ კარტოფილი და გადაწურული ბარდა, განაგრძეთ შუშვა, თან ურიეთ. შემდეგ, დაასხით ადუღებამდე მისული წყალი, ქვაბს თავზე დაახურეთ და საშუალო ცეცხლზე ხარშეთ ბარდის სრულ მომზადებამდე. წვნიანი გადაიტანეთ ბლენდერში და ათქვიფეთ. უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი, ბლანტი კრემ-სუპი. თუ კერძი ძალიან სქელია, შეგიძლიათ დაუმატოთ ადუღებული წყალი და გაათხელოთ. ბოლოს, დავუმატეთ მარილი, პილპილი, წვრილად დაჭრილი ქინძი და პიტნა.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან