კულინარია

ვაშლის ღვეზელი (სამარხვო)

№50

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00

ღვეზელი
დაკოპირებულია

საჭირო ინგრედიენტები: 

🔸2 სადილის კოვზი თაფლი

🔸 1/2 ჭიქა ზეთი

🔸 1 ჩაის კოვზი საფუარი

🔸 1/2 ჭიქა შაქარი – ცომში

🔸 2 სადილის კოვზი შაქარი – კარამელისთვის

🔸 3 ცალი დიდი ვაშლი

🔸 1,5 ჭიქა ფქვილი

🔸 0.5 ჩაის კოვზი დარიჩინი

🔸 1 სადილის კოვზი წყალი (ან ხილის წვენი – თეთრი ფერის).

მომზადების წესი 👩‍🍳

1 დიდი ვაშლი გაასუფთავეთ და გახეხეთ. დაუმატეთ დარიჩინი და შაქარი. ჩაამატეთ ზეთი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ ფქვილი და საფუარი – უნდა გამოვიდეს სქელი ცომი. გაახურეთ ღუმელი . ტაფაზე გაადნეთ 2 სადილის კოვზი შაქარი, 2 სადილის კოვზი თაფლი და 1 სადილის კოვზი წყალი/წვენი და 3-4 წუთი ადუღეთ. კარამელი ჩაასხით ფორმაში. 2 ცალი ვაშლი დაჭერით თხელ ნაჭრებად და დაალაგეთ კარამელზე. ზემოდან მოასხით ცომი და გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთი (სქელი ფენების შემთხვევაში – 50 წუთი). ოდნავ შეგრილების შემდეგ გამოიღეთ, მოათავსეთ თეფშზე და დაჭერით.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №47

3–9 ოქტომბერი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ჰოროსკოპი

კვირის პროგნოზი  24-30 ნოემბერი