კულინარია

თურქული შაურმა

№31

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 10.08, 2021 წელი

თურქული შაურმა
დაკოპირებულია

„თბილისელები“ უგემრიელესი ქათმის შაურმის მომზადებას გასწავლით.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:


🔸 2 ცა­ლი ლა­ვ­ა­ში

🔸 300 გრა­მი შე­მ­წ­ვ­ა­რი ქა­თ­ა­მ­ის ფილეს ნა­ჭ­რ­ე­ბი

🔸 3 ცა­ლი კი­ტ­რი

🔸 2 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი

🔸 1 თა­ვი თე­თ­რი ხა­ხ­ვი, ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში

🔸 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი

🔸 გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი

🔸 მარილი

სო­უ­სი:


🔸 160 გრა­მი იო­გ­უ­რ­ტი

🔸 60 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი კე­ფ­ი­რი

🔸 ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში

🔸 მა­რ­ი­ლი, ნი­ო­რი

🔸 ტკბი­ლი წი­წ­ა­კა


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ლა­ვ­ა­ში. ქა­თ­მ­ის ფი­ლე გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში ან შე­წ­ვ­ით მა­ყ­ა­ლ­ზე. კი­ტ­რი და­ჭ­ე­რ­ით თხელ ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბ­ად. მო­ა­ს­ხ­ით ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი და მო­აყ­ა­რ­ეთ ცო­ტა მა­რ­ი­ლი.

ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ იო­გ­უ­რ­ტი, კე­ფ­ი­რი, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, გა­ს­რ­ე­ს­ი­ლი ნი­ო­რი, მა­რ­ი­ლი, ტკბი­ლი წი­წ­ა­კა.

და­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ ქა­თ­ა­მი, პო­მ­ი­დ­ო­რი და ხა­ხ­ვი. ლა­ვ­ა­ში გა­ჭ­ე­რ­ით კვა­დ­რ­ა­ტ­ე­ბ­ად. წა­უ­ს­ვ­ით სო­უ­სი. და­ა­ლ­ა­გ­ეთ მა­ს­ზე ერთ რი­გ­ად პო­მ­ი­დ­ო­რი, ზე­მ­ო­დ­ან ქა­თ­მ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი, მო­ა­ს­ხ­ით 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი სო­უ­სი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ხა­ხ­ვი, შე­მ­დ­ეგ – კი­ტ­რი და ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში. გა­დ­ა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ შა­უ­რ­მა, წა­უ­ს­ვ­ით გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი და შე­წ­ვ­ით გრი­ლ­ზე ორ­ი­ვე მხრი­დ­ან.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №15

14–20 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა