ტორტი ქოქოსის კრემითა და ჟოლოთი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 24 ცალი ბისკვიტის ტიპის უბრალო ნამცხვარი
🔸 150 მილილიტრი პასტერიზებული რძე (დასალბობად)
🔸 250 მილილიტრი 33%-იანი ნაღები
🔸 130 გრამი ქოქოსის თხელი ფანტელები (100 გრამი – კრემისთვის, 30 გრამი – მოსაყრელად)
🔸 3 სადილის კოვზი შაქრის პუდრა (2 სადილის კოვზი – კრემისთვის, 1 სადილის კრემი – ჯემისთვის)
🔸 350 გრამი ჟოლო (+ მოსართავად)
🔸 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი და 1 სადილის კოვზი წყალი – ჯემისთვის
🔸 პიტნის ფოთლები – მოსართავად.
მომზადების წესი 👩🍳
მოამზადეთ ჟოლოს ჯემი – თასში ჩაყარეთ ჟოლო, დაასხით წყალი და ლიმონის წვენი. მოათავსეთ დაბალ ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე, ხარშეთ 20 წუთი და გაატარეთ საწურში. ამ მასაში შეურიეთ შაქრის პუდრა და გააცივეთ.
კრემი: გაცივებული ნაღები ძალიან კარგად ათქვიფეთ შაქრის პუდრასთან ერთად, როდესაც გამკვრივდება, შეურიეთ ქოქოსის ფანტელი.
ტორტის აწყობა: ნამცხვრები სწრაფად ამოავლეთ რძეში და ჩაალაგეთ ფორმაში. წაუსვით ქოქოსის კრემი. ზემოდან მოალაგეთ ნამცხვრების მეორე ფენა და ცოტა კრემი. ზემოდან გადაანაწილეთ ჟოლოს ჯემი და დააფარეთ მესამე ფენა.
მორთვა: ტორტს გადაუსვით კრემი, მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელები, ჟოლო და მორთეთ პიტნის ფოთლებით. მოათავსეთ მაცივარში რამდენიმე საათით.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან





