ტომატში ჩაშუშული საქონლის ხორცი მჟავე კიტრით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 14.05, 2023 წელი

„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ, ტომატში ჩაშუშული საქონლის ხორცი მჟავე კიტრით.
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 600 გრამი საქონლის ხორცი
🔸 3 თავი ხახვი
🔸 7 ცალი მჟავე კიტრი
🔸 2 სუფრის კოვზი ტომატ-პასტა
🔸 1 კონა ოხრახუში
🔸 1 ლიტრი წყალი
🔸 3 ცალი კარტოფილი
🔸 მარილი და პილპილი – გემოვნებით, ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
საქონლის ხორცი დაჭერით კუბებად, ხახვი და მჟავე კიტრი – წვრილად. მსხვილად დაჭერით კარტოფილი. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და მოშუშეთ ხორცი მაღალ ცეცხლზე 3-4 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ ხახვი, დაუწიეთ ცეცხლს და განაგრძეთ მოშუშვა. შემდეგ დაასხით 3 ჭიქა ცხელი წყალი, დააფარეთ თავსახური და შუშეთ ხორცის დარბილებამდე, დაუმატეთ 1 ჭიქა წყალში გახსნილი ტომატ-პასტა, წამოადუღეთ და დაუმატეთ მჟავე კიტრი, მარილი და პილპილი. ბოლოს მოაყარეთ მწვანილი და გადმოდგით ცეცხლიდან. კერძის მზადების პარალელურად, ზეთში შეწვით კარტოფილი და ჩაშუშული ხორცი შემწვარ კარტოფილთან ერთად მიირთვით.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან