კულინარია
თევზი ნიგვზიან ქინძმარში
№8
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 01.03
![თევზი ქინძმარში თევზი ქინძმარში](/files/2024/02/23/9905/tevzi-kindzmarshi_w_h.jpeg)
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 500 გრამი თევზი
🔸 1 ჩაის კოვზი სურნელოვანი პილპილის მარცვლები
🔸 1 ცალი დაფნის ფოთოლი
🔸 2 კონა ქინძი
🔸 0,5 ჭიქა დაფქული ნიგოზი
🔸 0,4 ჭიქა თეთრი ძმარი
🔸 1 კბილი ნიორი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ პილპილის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი და წამოადუღეთ. დაუმატეთ მარილი და ჩააწყვეთ თევზის ნაჭრები. ადუღეთ რამდენიმე წუთი და ამოიღეთ ლანგარზე. ქინძი, ნიგოზი, ნიორი, ძმარი და 1 ჭიქა თევზის ბულიონი, ბლენდერით ათქვიფეთ. თუ მასა სქელი იქნება, ბულიონით გაათხელეთ, სურვილისამებრ შეურიეთ მარილი. მომზადებულ სოუსში ჩააწყვეთ თევზის ნაჭრები და გააცივეთ.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან