თევზი ბოსტნეულით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 03.11, 2021 წელი

გემრიელი კერძის რეცეპტს „თბილისელები“ გიზიარებთ 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 700 გრამი ორაგულის ფილე
🔸 3 თავი ხახვი
🔸 2 ცალი ბულგარული წიწაკა
🔸 1 სტაფილო, 2 კბილი ნიორი, 2 ცალი პომიდორი
🔸 1 სადილის კოვზი არაჟანი, მარილი, სუნელი
🔸 ზეთი, ლიმონის წვენი, პილპილი, მწვანილი.
მომზადების წესი 👩🍳
ხახვი, ბულგარული წიწაკა და ნიორი წვრილად დაჭერით. სტაფილო გახეხეთ. ცხელ ტაფაზე დაასხით ზეთი და მოშუშეთ ბოსტნეული. მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი, კანგაცლილი პომიდორი და მწვანილი. ჩაშუშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში. მოასხით არაჟანი. უყავით მარილი და პილპილი.
გამოსაცხობ ფორმაში ჩაალაგეთ თევზის ნაჭრები. მოაყარეთ ცოტა მარილი, პილპილი, სუნელი. მოასხით ცოტა ლიმონის წვენი. ზემოდან წაუსვით ბოსტნეულის ფენა. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, 35-40 წუთის განმავლობაში. უგემრიელესია.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან