კულინარია

ტარხუნის ღვეზელი ყველით

№27

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.07, 2022 წელი

ტარხუნის ღვეზელი
დაკოპირებულია

„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ ტარხუნის ღვეზელი ყველით.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

ცო­მ­ი­ს­თ­ვ­ის – 200 გრა­მი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, 1 კვერ­ც­ხი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი სო­და, 1 ქი­ლა მა­წ­ო­ნი, ფქვი­ლი – რა­ს­აც შე­ი­ზ­ე­ლს. ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ი­ს­თ­ვ­ის – 200 გრა­მი ტა­რ­ხ­უ­ნა, 150 გრა­მი ყვე­ლი, მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

მა­წ­ო­ნს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კვე­რ­ც­ხი, გა­მ­დ­ნ­ა­რი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, მა­რ­ი­ლი და შე­ა­ზ­ი­ლ­ეთ პუ­რ­ის ფქვი­ლი, ისე, რომ რბი­ლი ცო­მი მი­ი­ღ­ოთ. ზე­ლ­ის პე­რ­ი­ო­დ­ში, და­ა­მ­ა­ტ­ეთ სო­და. ტა­რ­ხ­უ­ნა და­ჭ­ე­რ­ით და შე­უ­რ­ი­ეთ ხე­ლ­ით და­ჭ­ყ­ლ­ე­ტ­ი­ლი ყვე­ლი და მა­რ­ი­ლი. ცო­მი გა­ყ­ა­ვ­ით ორ ნა­წ­ი­ლ­ად, გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ ერ­თი ფე­ნა, და­დ­ეთ ფქვი­ლ­მ­ო­ყ­რ­ილ სა­ც­ხ­ობ ფი­რ­ფ­ი­ტ­ა­ზე, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ტა­რ­ხ­უ­ნ­ის ში­გ­თ­ა­ვ­სი, და­ა­ფ­ა­რ­ეთ ცო­მ­ის მე­ო­რე ფე­ნა, შე­მ­ო­უ­კ­ე­ც­ეთ გვე­რ­დ­ე­ბი და აც­ხ­ვ­ეთ ღუ­მ­ე­ლ­ში, სა­შ­უ­ა­ლო ცე­ც­ხ­ლ­ზე.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №26

30 ივნისი – 6 ივლისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა