ტარხუნის ღვეზელი ყველით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.07, 2022 წელი

„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ ტარხუნის ღვეზელი ყველით.
საჭირო ინგრედიენტები:
ცომისთვის – 200 გრამი მარგარინი, 1 კვერცხი, 1 ჩაის კოვზი სოდა, 1 ქილა მაწონი, ფქვილი – რასაც შეიზელს. შიგთავსისთვის – 200 გრამი ტარხუნა, 150 გრამი ყველი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
მაწონს დაუმატეთ კვერცხი, გამდნარი მარგარინი, მარილი და შეაზილეთ პურის ფქვილი, ისე, რომ რბილი ცომი მიიღოთ. ზელის პერიოდში, დაამატეთ სოდა. ტარხუნა დაჭერით და შეურიეთ ხელით დაჭყლეტილი ყველი და მარილი. ცომი გაყავით ორ ნაწილად, გააბრტყელეთ ერთი ფენა, დადეთ ფქვილმოყრილ საცხობ ფირფიტაზე, მოაყარეთ ტარხუნის შიგთავსი, დააფარეთ ცომის მეორე ფენა, შემოუკეცეთ გვერდები და აცხვეთ ღუმელში, საშუალო ცეცხლზე.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან