შოკოლადის რულეტი კრემით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 19.03, 2022 წელი

გემრიელი დესერტის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 170 გრამი კარაქი, 5 კვერცხი
🔸 1 შეკვრა ჟოლოს კისელი, 5 სადილის კოვზი წყალი
🔸 50 გრამი ფქვილი, 20 გრამი კაკაო, 60 გრამი შაქარი, 1 ჩაის კოვზი სოდა
🔸 350 გრამი ხაჭოს ყველი, 150 გრამი რიკოტა (ან ფხვიერი, ნაკლებად მარილიანი ყველი)
🔸 შაქრის პუდრა, ნახევარი მანგო, 25 გრამი თეთრი შოკოლადი.
მომზადების წესი 👩🍳
კვერცხის გული და კისელის ფხვნილი ათქვიფეთ ძალიან კარგად. ნელ-ნელა ჩაასხით წყალი. დაუმატეთ სოდა და ათქვიფეთ. დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, კაკაო და აურიეთ ძალიან კარგად.
ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის ცილა, დაუმატეთ შაქარი და ათქვიფეთ ძალიან კარგად. ეს მასა ფრთხილად შეურიეთ კვერცხის გულიან მასას. გამოსაცხობ ტაფაზე გაფინეთ პერგამენტი. დაასხით მასზე ცომი და მოუსწორეთ ზედაპირი. მოათავსეთ 180 გრადუსამდე გაცხელებულ აირღუმელში და გამოაცვხეთ 30 წუთის განმავლობაში.
თასში მოათავსეთ ხაჭოს ყველი. დაამატეთ დარბილებული კარაქი, შაქრის პუდრა და რიკოტა. ათქვიფეთ მიქსერით ძალიან კარგად – ეს არის კრემი. მანგო გათალეთ და დაჭერით მომცრო კუბიკებად. სამი ცალი მოზრდილი ნაჭერი გადადეთ. გამომცხვარ ბისკვიტს ჩამოაჭერით ნაპირები და შეუსწორეთ. წაუსვით კრემი (ცოტა მოიტოვეთ) და მოაყარეთ მანგოს ნაჭრები. გადაახვიეთ რულეტი პერგამენტის დახმარებით. ზემოდან წაუსვით გადანახული კრემი და გასაცივებლად მოათავსეთ მაცივარში. გამოიღეთ, მოაყარეთ გახეხილი თეთრი შოკოლადი და მორთეთ მანგოს ნაჭრებით.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან