კულინარია

სამარხვო ღვეზელი კარტოფილითა და წიწიბურათი

№49

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 17.12, 2021 წელი

სამარხვო ღვეზელი
დაკოპირებულია

გემრიელი სამარხვო ღვეზელის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 150 გრა­მი წი­წ­ი­ბ­უ­რა

🔸 3 ცა­ლი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი (2 ცა­ლი – ში­გ­თ­ა­ვ­ს­ში, 1 – ცო­მ­ში)

🔸 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი

🔸 750 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი წყა­ლი

🔸 30 გრა­მი სა­ფ­უ­ა­რი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი შა­ქ­ა­რი, მა­რ­ი­ლი, პილპილი

🔸 2 ჭი­ქა ფქვი­ლი, 15 გრა­მი კუ­ნ­ჟ­უტი, ზე­თი

🔸 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის ნა­ხ­ა­რ­ში.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ჯერ მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ცო­მი. სა­ფ­უ­ა­რი კა­რ­გ­ად ას­რ­ი­ს­ეთ შა­ქ­ა­რ­თ­ან ერ­თ­ად და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ თბილ ად­გ­ი­ლ­ას 20 წუ­თი. გა­თ­ა­ლ­ეთ და მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი. ნა­ხ­ა­რ­ში არ გა­დ­ა­ა­ქ­ა­ც­ი­ოთ – ის ცო­მ­ში უნ­და გა­მ­ო­ი­ყ­ე­ნ­ოთ. და­ა­ს­ხ­ით სა­ფ­უ­ა­რს თბი­ლი ნა­ხ­ა­რ­ში და კა­რ­გ­ად გა­ხ­ს­ე­ნ­ით. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის პი­უ­რე, ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ფქვი­ლი, აუ­რ­ი­ეთ ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად, და­ა­ფ­ა­რ­ეთ თა­ვ­ს­ა­ხ­უ­რი და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ თბილ ად­გ­ი­ლ­ას 30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. შე­მ­დ­ეგ ნელ-ნე­ლა და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი ფქვი­ლი. მო­ზ­ი­ლ­ეთ ცო­მი და გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი სა­ა­თი თბი­ლ­ად.

ში­გ­თ­ა­ვ­სი: მო­ხ­ა­რ­შ­ეთ წი­წ­ი­ბ­უ­რა. მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის პი­უ­რე და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ი­ს­გ­ან. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით წვრი­ლ­ად და მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში. თა­ს­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ წი­წ­ი­წ­ბ­უ­რა, პი­უ­რე, მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხა­ხ­ვი და აუ­რ­ი­ეთ ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად. უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. ცო­მი გა­ყ­ა­ვ­ით ორ არ­ა­თ­ა­ნ­ა­ბ­არ ნა­წ­ი­ლ­ად. აი­ღ­ეთ გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ო­ბი ფო­რ­მა 20X30 ზო­მ­ით. ჩა­ა­ფ­ი­ნ­ეთ მა­ს­ში გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ო­ბი ქა­ღ­ა­ლ­დი და წა­უ­ს­ვ­ით ცო­ტა ზე­თი. გა­ა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ეთ 1 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ზე და ჩა­ა­ფ­ი­ნ­ეთ ცო­მ­ის დი­დი ნა­წ­ი­ლი. წა­უ­ს­ვ­ით წი­წ­ი­წ­ბ­უ­რ­ა­სა და კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის პი­უ­რ­ეს ში­გ­თ­ა­ვ­სი. მო­უ­ს­წ­ო­რ­ეთ ზე­დ­ა­პ­ი­რი, გა­დ­ა­ა­ფ­ა­რ­ეთ ას­ე­ვე, 1 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ის სი­ს­ქ­ე­ზე გა­ბ­რ­ტ­ყ­ე­ლ­ე­ბ­უ­ლი ცო­მ­ის მე­ო­რე ნა­წ­ი­ლი. ამ­ო­უ­კ­ე­ც­ეთ ნა­პ­ი­რ­ე­ბი.

კუ­ნ­ჟ­უტი ოდ­ნ­ავ მო­ხ­ა­ლ­ეთ მშრალ და ცხელ ტა­ფ­ა­ზე, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ღვე­ზ­ე­ლს და გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ზე, 20-25 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №18

29 აპრილი - 5 მაისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი