კულინარია

სალათა ბადრიჯნითა და სტაფილოთი (სამარხვო)

№25

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 29.06, 2022 წელი

სალათა ბადრიჯნით
დაკოპირებულია

გემრიელი სალათის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 350 გრა­მი ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი

🔸 100 გრა­მი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა (წი­თ­ე­ლი)

🔸 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი

🔸 150 გრა­მი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 100 გრა­მი სტა­ფ­ი­ლო კო­რ­ე­უ­ლ­ად

🔸 1,5 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ცხა­რე სო­უ­სი

🔸 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ძმა­რი

🔸 ცო­ტა თა­ფ­ლი ან შა­ქ­ა­რი

🔸 3 კბი­ლი ნი­ო­რი, ცო­ტა ქი­ნ­ძი და ოხ­რ­ა­ხ­უ­ში, მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი და­ჭ­ე­რ­ით კა­ნ­ი­ა­ნ­ად სა­შ­უ­ა­ლო ზო­მ­ის, გრძელ ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად და ჩა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლ­ი­ან მდუ­ღ­ა­რე წყა­ლ­ში. 5 წუ­თ­ის შე­მ­დ­ეგ ამ­ო­ი­ღ­ეთ და და­წ­უ­რ­ეთ. ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით თხელ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რ­რ­გ­ო­ლ­ე­ბ­ად. თა­ს­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფე­ნ­ე­ბ­ად თხლად და­ჭ­რ­ი­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, პო­მ­ი­დ­ო­რი, ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი, ხა­ხ­ვი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი და სტა­ფ­ი­ლო კო­რ­ე­უ­ლ­ად. ცა­ლ­კე თა­ს­ში სოუსს შე­უ­რ­ი­ეთ ძმა­რი, ზე­თი, მა­რ­ი­ლი, პი­ლ­პ­ი­ლი, შა­ქ­ა­რი (ან თა­ფ­ლი), გა­ს­რ­ე­ს­ი­ლი ნი­ო­რი, მო­ა­ს­ხ­ით თქვენს კერძს, აუ­რ­ი­ეთ და სა­ლ­ა­თ­აც მზად არ­ის.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №18

29 აპრილი - 5 მაისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი