კულინარია

სა­მ­ე­ფო დე­ს­ე­რ­ტი – შო­კ­ო­ლ­ა­დი ნა­ღ­ე­ბ­ით

№9

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 14.03, 2021 წელი

შოკოლადი ნაღებით
დაკოპირებულია

გემრიელი დესერტის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: ცო­მი – 150 გრა­მი მუ­ქი ფე­რ­ის შა­ქ­ა­რი, 150 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 2 ჭი­ქა ფქვი­ლი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი კა­კ­აო, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი სო­და, ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი სო­დ­ა­ზე და­ს­ა­ს­ხ­მ­ე­ლ­ად, მარილი.

ში­გ­თ­ა­ვ­სი: 1 ჭი­ქა მუ­ქი ფე­რ­ის შა­ქ­ა­რი, 70 გრა­მი შა­ვი მო­ც­ხ­ა­რ­ის პი­უ­რე, 500 გრა­მი ხა­ჭო, 250 გრა­მი მა­ს­კ­ა­რ­პ­ო­ნე, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სი­მ­ი­ნ­დ­ის სა­ხ­ა­მ­ე­ბ­ე­ლი, 2 კვე­რ­ც­ხი, ცო­ტა მა­რ­ი­ლი, 200 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი 33-პრო­ც­ე­ნ­ტ­ი­ა­ნი ნა­ღ­ე­ბი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: გა­ა­დ­ნ­ეთ კა­რ­ა­ქი. შე­უ­რ­ი­ეთ შა­ქ­ა­რი და ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ. ნელ-ნე­ლა შე­უ­რ­ი­ეთ ფქვი­ლი, კა­კ­აო, მწი­კ­ვი მა­რ­ი­ლი, სო­დ­ა­ზე და­ს­ხ­მ­უ­ლი ლი­მ­ო­ნი. აუ­რ­ი­ეთ ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად. შე­მ­დ­ეგ ამ მა­ს­ი­ს­გ­ან ხე­ლ­ში ას­რ­ე­ს­ვ­ით გა­ა­კ­ე­თ­ეთ შო­კ­ო­ლ­ა­დ­ის ფხვნი­ლი. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში და კა­რ­გ­ად გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ.

სა­ნ­ამ ცო­მი ცი­ვ­დ­ე­ბა, მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ში­გ­თ­ა­ვ­სი. კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი და ცი­ლა გა­ა­ც­ა­ლ­კ­ე­ვ­ეთ. შა­ქ­ა­რი და კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლა ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ. ნელ-ნე­ლა შე­უ­რ­ი­ეთ სა­ხ­ა­მ­ე­ბ­ე­ლი. აუ­რ­ი­ეთ ძა­ლ­ი­ან კა­რ­გ­ად. ცა­ლ­კე ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ კვე­რ­ც­ხ­ის გული და შე­უ­რ­ი­ეთ და­ნ­ა­რ­ჩ­ენ მა­ს­ას. ხა­ჭო ცო­ტა ხა­ნი დუ­შ­ლ­ა­გ­ზე მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ, რა­თა და­ი­წ­უ­რ­ოს. ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ მა­ს­კ­ა­რ­პ­ო­ნე და გა­ს­რ­ი­ს­ეთ კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლ­თ­ან ერ­თ­ად. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხა­ჭო და ნა­ღ­ე­ბი, შე­მ­დ­ეგ კი შე­უ­რ­ი­ეთ კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლ­ი­ან მა­ს­ას და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. ჰა­ე­რ­ო­ვ­ა­ნი მა­სა უნ­და იყ­ოს. გა­ყ­ა­ვ­ით ეს მა­სა ორ ნა­წ­ი­ლ­ად. ერთ ნა­წ­ი­ლს შე­უ­რ­ი­ეთ მო­ც­ხ­ა­რ­ის პი­უ­რე. ფო­რ­მ­ას წა­უ­ს­ვ­ით ცხი­მი. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფხვი­ე­რი „ცო­მ­ის“ ორი მე­ს­ა­მ­ე­დი. ხე­ლ­ით კა­რ­გ­ად ჩა­ტ­კ­ე­პ­ნ­ეთ. წა­უ­ს­ვ­ით მო­ც­ხ­ა­რ­ი­ა­ნი მა­სა, შე­მ­დ­ეგ მე­ო­რე მა­ს­ის ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი. ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი ფხვი­ე­რი „ცო­მ­ის“ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი, ისე, რომ სულ და­ი­ფ­ა­რ­ოთ. და­ა­ს­ხ­ით და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი ში­გ­თ­ა­ვ­სი და და­ფ­ა­რ­ეთ და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი „ცო­მ­ით“. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე 50 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ, გა­ა­გ­რ­ი­ლ­ეთ და შე­მ­დ­ეგ კა­რ­გ­ად გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში. მო­რ­თ­ეთ მო­ც­ხ­ა­რ­ით.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №19

6-12 მაისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი