კულინარია

ფორთოხლის ნამცხვარი

№5

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 13.02, 2022 წელი

ფორთოხლის ნამცხვარი
დაკოპირებულია

გემრიელი ფორთოხლის ნამცხვრის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

 

 

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:👇

2 კვე­რ­ც­ხი, 1 პა­კ­ე­ტი ვა­ნ­ი­ლი, 2 ფო­რ­თ­ო­ხ­ა­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი გა­მ­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­ე­ლი, 1/2 ჭი­ქა არ­ა­ჟ­ა­ნი, 200 გრა­მი ფქვი­ლი, 150 გრა­მი შა­ქ­ა­რი, 125 გრა­მი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, 1 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი კა­რ­ა­ქი, მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი:👩‍🍳

კვე­რ­ც­ხ­ის ცი­ლა და გუ­ლი გა­ა­ც­ა­ლ­კ­ე­ვ­ეთ. ცი­ლა კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ 1 სუ­ფ­რ­ის კოვზ შა­ქ­ა­რ­თ­ან ერ­თ­ად. ცა­ლ­კე ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ და­ნ­ა­რ­ჩ­ე­ნი შა­ქ­ა­რი და კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­რ­ბ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი მა­რ­გ­ა­რ­ი­ნი, არ­ა­ჟ­ა­ნი, ვა­ნ­ი­ლი, ფქვი­ლ­ში არ­ე­უ­ლი გა­მ­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­ე­ლი და ფრთხი­ლ­ად შე­უ­რ­ი­ეთ გა­თ­ქ­ვ­ე­ფ­ი­ლი ცი­ლა. ფო­რ­მ­ას წა­უ­ს­ვ­ით კა­რ­ა­ქი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ჯერ მა­ნ­ა­ნ­ის ბუ­რ­ღ­უ­ლი, შე­მ­დ­ეგ ცო­ტა შა­ქ­ა­რი და და­ა­წ­ყ­ვ­ეთ თხლად და­ჭ­რ­ი­ლი ფო­რ­თ­ო­ხ­ა­ლი. ზე­მ­ო­დ­ან და­ა­ს­ხ­ით ცო­მი და შე­დ­გ­ით 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ხ­უ­რ­ე­ბ­ულ ღუ­მ­ე­ლ­ში მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე. ოდ­ნ­ავ შე­ა­გ­რ­ი­ლ­ეთ, ფრთხი­ლ­ად გა­დ­მ­ო­ა­ბ­რ­უ­ნ­ეთ და ზე­მ­ო­დ­ან შა­ქ­რ­ის პუ­დ­რი მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №24

16–22 ივნისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა