მწვანე ვაშლისა და ლეღვის ჩირის ტორტი-დესერტი ნინო მუმლაძისგან
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.03, 2022 წელი
ნინო მუმლაძე საყვარელი კერძის რეცეპტს ,,თბილისელებს" უზიარებს 👇
გამხდარი და სიფრიფანა გოგო არ ვყოფილვარ, თუმცა მოქნილი და აქტიური ყოველთვის ვიყავი და ამაში ჩემი შევსებული სხეული არასოდეს მიშლიდა ხელს. ბავშვობიდან კარგი მჭამელი ვარ და საჭმელების მომზადება და ცხობა თავადაც კარგად გამომდის. მთავარია, მომეწონოს, მოვინდომო და ყველაფერს გავაკეთებ. რადგან ძალიან მიყვარს გემრიელი დესერტები, შემოგთავაზებთ ვაშლის ტორტი-დესერტის რეცეპტს, რომელსაც, დარწმუნებული ვარ, ძალიან ხშირად მოამზადებთ საყვარელი ადამიანებისთვის.
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 75 გრამი ფქვილი, 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
🔸 50 მილილიტრი რძე, 60 გრამი კარაქი
🔸 0,5 კილოგრამი მწვანე ვაშლი
🔸 1 კვერცხი, 1 კვერცხის გული
🔸 1 ჩაის კოვზი ვანილი, 125 გრამი შაქარი
🔸 25 გრამი ნიგოზი, 25 გრამი თხილი ან ნუში, 60 გრამი ლეღვის ჩირი, 1 ლიმონის წვენი და ცედრა, 0,5 ჩაის კოვზი დარიჩინი.
მომზადების წესი 👩🍳
გათლილი მწვანე ვაშლი დაჭერით პატარა ნაჭრებად და რომ არ გაშავდეს, მოასხით ლიმონის წვენი. დაუმატეთ ლიმონის ცედრა და წვრილად დაჭრილი ლეღვის ჩირი. შაქარს დაუმატეთ კვერცხი და კვერცხის გული, ათქვიფეთ მიქსერით შაქრის სრულ გახსნამდე. დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და რძე. ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ. ფქვილს დაუმატეთ ვანილი, გამაფხვიერებელი და შეურიეთ გოგლიმოგლს. შემდეგ დაუმატეთ ვაშლის მასა, წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და კანგაცლილი, დაჭრილი ნუში ან თხილი. ცალკე შაქარში აურიეთ დარიჩინი და გატარებული ნუში. გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და მოაყარეთ შაქარში არეული დარიჩინი და გატარებული ნუში. გადაიტანეთ ცომი ფორმაში და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 50 წუთის განმავლობაში.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან