კულინარია

მწვანე ვაშლისა და ლეღვის ჩირის ტორტი-დესერტი ნინო მუმლაძისგან

№9

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 12.03, 2022 წელი

ნინო მუმლაძის კერძი
დაკოპირებულია

ნინო მუმლაძე საყვარელი კერძის რეცეპტს ,,თბილისელებს" უზიარებს 👇

გა­მ­ხ­დ­ა­რი და სი­ფ­რ­ი­ფ­ა­ნა გო­გო არ­ ვ­ყ­ო­ფ­ი­ლ­ვ­არ, თუ­მ­ცა მო­ქ­ნ­ი­ლი და აქ­ტ­ი­უ­რი ყო­ვ­ე­ლ­თ­ვ­ის ვი­ყ­ა­ვი და ამ­ა­ში ჩე­მი შე­ვ­ს­ე­ბ­უ­ლი სხე­უ­ლი არ­ა­ს­ო­დ­ეს მი­შ­ლ­ი­და ხელს. ბა­ვ­შ­ვ­ო­ბ­ი­დ­ან კა­რ­გი მჭა­მ­ე­ლი ვარ და სა­ჭ­მ­ე­ლ­ე­ბ­ის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბა და ცხო­ბა თა­ვ­ა­დ­აც კა­რ­გ­ად გა­მ­ო­მ­დ­ის. მთა­ვ­ა­რ­ია, მო­მ­ე­წ­ო­ნ­ოს, მო­ვ­ი­ნ­დ­ო­მო და ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რს გა­ვ­ა­კ­ე­თ­ებ. რა­დ­გ­ან ძა­ლ­ი­ან მი­ყ­ვ­ა­რს გე­მ­რ­ი­ე­ლი დე­ს­ერ­ტ­ე­ბი, შე­მ­ო­გ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ე­ბთ ვა­შ­ლ­ის ტო­რ­ტი-დე­ს­ერ­ტ­ის რე­ც­ე­პ­ტს, რო­მ­ე­ლ­ს­აც, და­რ­წ­მ­უ­ნ­ე­ბ­უ­ლი ვარ, ძა­ლ­ი­ან ხში­რ­ად მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბთ სა­ყ­ვ­ა­რ­ე­ლი ად­ა­მ­ი­ა­ნ­ე­ბ­ი­ს­თ­ვ­ის.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი:

🔸 75 გრა­მი ფქვი­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი გა­მ­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­ე­ლი

🔸 50 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი რძე, 60 გრა­მი კა­რ­ა­ქი

🔸 0,5 კი­ლ­ო­გ­რ­ა­მი მწვა­ნე ვა­შ­ლი

🔸 1 კვე­რ­ც­ხი, 1 კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი

🔸 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი ვა­ნ­ი­ლი, 125 გრა­მი შა­ქ­ა­რი

🔸 25 გრა­მი ნი­გ­ო­ზი, 25 გრა­მი თხი­ლი ან ნუ­ში, 60 გრა­მი ლე­ღ­ვ­ის ჩი­რი, 1 ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი და ცე­დ­რა, 0,5 ჩა­ის კო­ვ­ზი და­რ­ი­ჩ­ი­ნი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

გა­თ­ლ­ი­ლი მწვა­ნე ვა­შ­ლი და­ჭ­ე­რ­ით პა­ტ­ა­რა ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად და რომ არ გა­შ­ა­ვ­დ­ეს, მო­ა­ს­ხით ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ლი­მ­ო­ნ­ის ცე­დ­რა და წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ლე­ღ­ვ­ის ჩი­რი. შა­ქ­ა­რს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კვე­რ­ც­ხი და კვე­რ­ც­ხ­ის გუ­ლი, ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ მი­ქ­ს­ე­რ­ით შა­ქ­რ­ის სრულ გა­ხ­ს­ნ­ა­მ­დე. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ და­რ­ბ­ი­ლ­ე­ბ­უ­ლი კა­რ­ა­ქი და რძე. ყვე­ლ­ა­ფ­ე­რი კა­რ­გ­ად ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ. ფქვილს და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ვა­ნ­ი­ლი, გა­მ­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­ე­ლი და შე­უ­რ­ი­ეთ გო­გ­ლ­ი­მ­ო­გ­ლს. შე­მ­დ­ეგ და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ვა­შ­ლ­ის მა­სა, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ნი­გ­ო­ზი და კა­ნ­გ­ა­ც­ლ­ი­ლი, და­ჭ­რ­ი­ლი ნუ­ში ან თხი­ლი. ცა­ლ­კე შა­ქ­ა­რ­ში აუ­რ­ი­ეთ და­რ­ი­ჩ­ი­ნი და გა­ტ­ა­რ­ე­ბ­უ­ლი ნუ­ში. გა­მ­ო­ს­ა­ც­ხ­ობ ფო­რ­მ­ას წა­უ­ს­ვ­ით კა­რ­ა­ქი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შა­ქ­ა­რ­ში არ­ე­უ­ლი და­რ­ი­ჩ­ი­ნი და გა­ტ­ა­რ­ე­ბ­უ­ლი ნუ­ში. გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ ცო­მი ფო­რ­მ­ა­ში და გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 180 გრა­დ­უ­ს­ზე 50 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №18

29 აპრილი - 5 მაისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი