კულინარია

მსხლის სალათა ყველით, თაფლით, ნიგვზითა და ბროწეულით თიკა მახალდიანისგან

№22

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 09.06, 2022 წელი

თიკა მახალდიანის კერძი
დაკოპირებულია

თიკა მახალდიანი საყვარელი კერძის რეცეპტს ,,თბილისელებს" უზიარებს 👇

მა­რ­თ­ა­ლ­ია, სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლ­ო­ში ტრი­ა­ლ­ი­ს­თ­ვ­ის ბე­ვ­რი დრო არ მრჩე­ბა, თუ­მ­ცა, მი­წ­ე­ვს კე­თ­ე­ბა და კა­რ­გი ხე­ლ­იც მაქვს. ზო­გ­ა­დ­ად, უპ­ი­რ­ა­ტ­ე­ს­ო­ბ­ას ჯა­ნ­ს­აღ სა­კ­ვ­ებ პრო­დ­უ­ქ­ტს ვა­ნ­ი­ჭ­ებ და უფრო მე­ტ­ად პი­კ­ა­ნ­ტ­უ­რი და მსუ­ბ­უ­ქი სა­ლ­ა­თ­ე­ბი მი­ყ­ვ­ა­რს. ამ­ის წყა­ლ­ო­ბ­ით, წო­ნ­ა­ს­აც ვი­ნ­ა­რ­ჩ­უ­ნ­ებ და თან, ორ­გ­ა­ნ­ი­ზ­მ­ს­აც ვუ­ფ­რ­თ­ხ­ი­ლ­დ­ე­ბი. მი­ნ­და, შე­მ­ო­გ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ოთ სა­კ­მ­ა­ოდ გე­მ­რ­ი­ე­ლი, პი­კ­ა­ნ­ტ­უ­რი და მსუ­ბ­უ­ქი სა­ლ­ა­თა მსხლით, ყვე­ლ­ით, ნი­გ­ვ­ზ­ი­თა და ბრო­წ­ე­უ­ლ­ით, რო­მ­ე­ლ­იც სა­კ­მ­ა­ოდ ნო­ყ­ი­ე­რ­ია, იო­ლი მო­ს­ა­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ე­ლ­ია და თან, მა­დ­ი­ს­ა­ღ­მ­ძ­ვ­ე­ლი და უც­ხ­ოა.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი:

🔸 2 ცა­ლი მსხა­ლი

🔸 1 ცა­ლი ბრო­წ­ე­უ­ლი

🔸 50 გრა­მი ნი­გ­ო­ზი

🔸 სა­ლ­ა­თ­ის ფუ­რ­ც­ლ­ე­ბ­ის მი­ქ­სი

🔸 2 ნა­ჭ­ე­რი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი

🔸 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი თა­ფ­ლი

🔸 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ბა­ლ­ზ­ა­მ­ი­კ­ოს ძმა­რი

🔸 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი

🔸 მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ზე­თი, ძმა­რი, თა­ფ­ლი, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ კა­რ­გ­ად, რომ კრე­მ­ის მსგა­ვ­სი მა­სა მი­ი­ღ­ოთ. გა­რ­ე­ც­ხ­ი­ლი, შე­მ­შ­რ­ა­ლი სა­ლ­ა­თ­ის ფო­თ­ლ­ე­ბი ხე­ლ­ით და­ფ­ლ­ი­თ­ეთ და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ღრმა ჭუ­რ­ჭ­ე­ლ­ში. და­ა­მ­ა­ტ­ეთ და­ჭ­რ­ი­ლი მსხა­ლი, ბრო­წ­ე­უ­ლ­ის მა­რ­ც­ვ­ლ­ე­ბი, წვრი­ლ­ად და­ჭ­რ­ი­ლი ყვე­ლი, მო­ა­ს­ხ­ით თა­ფ­ლ­ის, ძმრი­სა და ზე­თ­ის სო­უ­სი და ნა­ზ­ად ამ­ო­უ­რ­ი­ეთ. ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­ხ­ა­ლ­უ­ლი ნი­გ­ო­ზი.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №15

8-15 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი