მაწვნის წვნიანი პიტნით ეკატერინე ანდრონიკაშვილისგან
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 05.07
ეკა ანდრონიკაშვილი საყვარელი კერძის რეცეპტს "თბილისელებს" უზიარებს👇
გურმანი ვარ და თავადაც კარგად ვამზადებ. ბავშვისთვის მიწევს ყოველდღიურად სხვადასხვა კერძის, წვნიანისა თუ სალათის მომზადება. ჩემი საფირმოა: ხაჭოს პასკა – აღდგომას და საცივი – ახალ წელს. ზოგადად, გურმანი კი ვარ, მაგრამ ბევრს არ ვჭამ, ცოტა მაკმაყოფილებს. ჟურნალ „თბილისელების“ ერთგულ მკითხველს შევთავაზებ მაწვნის საზაფხულო, ცივი წვნიანის რეცეპტს პიტნით.
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 500 მილილიტრი მაწონი
🔸 250 მილილიტრი რძე
🔸 300 მილილიტრი წყალი
🔸 1 კვერცხი
🔸 1 სადილის კოვზი ფქვილი
🔸 1 თავი ხახვი
🔸 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი
🔸 2 კბილი ნიორი
🔸 5 ღერი პიტნა
🔸 1 კონა შაშკვლავი
🔸 ნახევარი კონა ქინძი
🔸 მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
ხახვი წვრილად დაჭერით და ზეთში მოშუშეთ. მაწონში ათქვიფეთ ფქვილი და კვერცხი, დაუმატეთ რძე, ცივი წყალი, მოშუშული ხახვი და მუდმივი მორევით ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. ადუღეთ 3-4 წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი, დანაყილი ნიორი, მარილი, პილპილი და კიდევ წამოადუღეთ. შემდეგ კი მოათავსეთ მაცივარში და კარგად გააცივეთ.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან