კულინარია

მაწვნის ცივი წვნიანი

№29

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 28.07

მაწვნის ცივი წვნიანი
დაკოპირებულია

საჭირო ინგრედიენტები: 

🔸 500 მილილიტრი მაწონი

🔸 250 მილილიტრი რძე

🔸 300 მილილიტრი წყალი

🔸 1 კვერცხი

🔸 1 სადილის კოვზი ფქვილი

🔸 1 თავი ხახვი

🔸 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი

🔸 2 კბილი ნიორი

🔸 5 ღერი პიტნა

🔸 1 კონა შაშკვლავი

🔸 ნახევარი კონა ქინძი

🔸 მარილი და პილპილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი 👩‍🍳

ხახვი დაჭერით წვრილად და მოშუშეთ ზეთში. მაწონში ათქვიფეთ ფქვილი და კვერცხი, დაუმატეთ რძე, ცივი წყალი, მოშუშული ხახვი და მუდმივი მორევით ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. წვნიანი ადუღეთ 3-4 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დააყარეთ დაჭრილი მწვანილი, დანაყილი ნიორი, მარილი, პილპილი და კიდევ წამოადუღეთ. ბოლოს კარგად გააცივეთ მაცივარში.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №44

28 ოქტომბერი – 3 ნოემბერი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა