მაკარონის სალათა ლიმონით, ზეთისხილითა და თევზით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 24.04, 2021 წელი

თევზის კერძები „თბილისელებისგან“:
საჭირო ინგრედიენტები: 250 გრამი მაკარონი, 150 გრამი პომიდორი ჩერი, 5 ცალი სალათის ფურცელი, ნახევარი ჩაის კოვზი ლიმონის ცედრა, 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 1 კბილი ნიორი, 20 ცალი უკურკო, მწვანე და შავი ზეთისხილი, 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი, 350 გრამი თავის წვენში დაკოსნერვებული თევზი – თინუსი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: მოხარშეთ მაკარონი მარილიან წყალში, გადაწურეთ და გადაიტანეთ ჯამში. დაუმატეთ 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და აურიეთ.
გახსენით თინუსის კონსერვი, გადაასხით წვენი, თინუსი კი ჩანგლით დააქუცმაცეთ და დაუმატეთ მაკარონს. გაფცქვენით ნიორი და დაჭყლიტეთ. პატარა ჭურჭელში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ნიორი, ლიმონის წვენი და ცედრა, მარილი და პილპილი. მოასხით სალათას, აურიეთ და გადაიტანეთ სალათის ფურცლებდაფენილ თეფშზე. ბოლოს, მოაყარეთ დაჭრილი ზეთისხილი და პომიდორი.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან