ლავაშში გახვეული ხორცისა და სოკოს სალათა
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 31.08

საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1 შეკვრა თხელი ლავაში
🔸 4 კვერცხი, 1 სადილის კოვზი რძე
🔸 300 გრამი ქათმის ფილე
🔸 500 გრამი ქამა სოკო
🔸 1 პაკეტი მაიონეზი
🔸 2 სადილის კოვზი სეზამის მარცვლები
🔸 მარილი და შავი პილპილი – გემოვნებით
🔸 ბროწეულის მარცვლები – გასაფორმებლად, ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
მრგვალი ლავაში გაჭერით შუაზე, დაახვიეთ და დაალაგეთ საცხობ ლანგარზე. 1 კვერცხის გული და რძე ერთმანეთს შეურიეთ, გადაუსვით დახვეულ ლავაშს, მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და მოათავსეთ გახურებულ ღუმელში, 3-4 წუთის განმავლობაში. ქათმის ფილე მოხარშეთ და დაჭერით კუბიკებად. ქამა სოკოც კუბიკებად დაჭერით და ზეთში შეწვით. ასევე, დაჭერით 3 ცალი მოხარშული კვერცხი, შეურიეთ შავი პილპილი, მაიონეზი და მარილი. ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთში კარგად აურიეთ და მზა სალათა გამომცხვარ და გაცივებულ ლავაშში ჩადეთ. ბოლოს, ბროწეულით გააფორმეთ.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან