კულინარია

კომშის ნამცხვარი

№49

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 18.12, 2021 წელი

კომშის ნამცხვარი
დაკოპირებულია

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბ­ი: 

🔸 1,5 ჩა­ის ჭი­ქა ფქვი­ლი,

🔸 1,5 ჩა­ის ჭი­ქა შა­ქ­ა­რი

🔸 2 ცა­ლი ლი­მ­ო­ნ­ის ცე­დ­რა

🔸 2 ცა­ლი ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი

🔸 2 ცა­ლი კო­მ­ში

🔸 3/4 ჭი­ქა რძე

🔸 1 კვე­რ­ც­ხი, 2 ჩა­ის კო­ვ­ზი გა­მ­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­ე­ლი

🔸 1/3 ჭი­ქა ზე­თი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი ვა­ნ­ი­ლ­ის ექ­ს­ტ­რ­ა­ქ­ტი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ქვა­ბ­ში გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ 1 ლი­ტ­რი წყა­ლი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ 1 ჭი­ქა შა­ქ­ა­რი და ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი. ურ­ი­ეთ შა­ქ­რ­ის გა­დ­ნ­ო­ბ­ა­მ­დე. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ გა­რ­ე­ც­ხ­ი­ლი, გა­თ­ლ­ი­ლი, თე­ს­ლ­გ­ა­ც­ლ­ი­ლი და ოთ­ხ­ად გა­ჭ­რ­ი­ლი კო­მ­ში. და­ა­ფ­ა­რ­ეთ და ად­უ­ღ­ეთ და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე 4 სა­ა­თ­ით, შე­წ­ი­თ­ლ­ე­ბ­ა­მ­დე და და­რ­ბ­ი­ლ­ე­ბ­ა­მ­დე. გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით გა­ზ­ქ­უ­რ­ი­დ­ან და სი­რ­ო­ფ­შ­ი­ვე გა­ა­გ­რ­ი­ლ­ეთ. გა­ა­ც­ხ­ე­ლ­ეთ ღუ­მ­ე­ლი 190 გრა­დ­უ­ს­ზე. შე­ა­რ­ჩ­ი­ეთ მრგვა­ლი სა­ც­ხ­ო­ბი ლა­ნ­გ­ა­რი. თა­ს­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ფქვი­ლი, და­რ­ჩ­ე­ნ­ი­ლი შა­ქ­ა­რი, გა­მ­ა­ფ­ხ­ვ­ი­ე­რ­ე­ბ­ე­ლი და ლი­მ­ო­ნ­ის ცე­დ­რა. ცა­ლ­კე თა­ს­ში კი ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ რძე, კვე­რ­ც­ხი, ზე­თი, ვა­ნ­ი­ლ­ის ექ­ს­ტ­რ­ა­ქ­ტი და შე­უ­რ­ი­ეთ ფქვი­ლ­ის ნა­ზ­ა­ვს. გა­დ­ა­ი­ტ­ა­ნ­ეთ ცო­მი ლა­ნ­გ­ა­რ­ზე და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცხელ ღუ­მ­ე­ლ­ში 10 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში. შე­მ­დ­ეგ მა­ს­ზე ლა­მ­ა­ზ­ად და­ა­ლ­ა­გ­ეთ კო­მ­შ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბი და აც­ხ­ვ­ეთ კი­დ­ევ 30 წუ­თი. ბო­ლ­ოს ფუ­ნ­ჯ­ით გა­დ­ა­უ­ს­ვ­ით კო­მ­შ­ის სი­რ­ო­ფი და ლა­ნ­გ­ა­რ­შ­ი­ვე გა­ა­გ­რ­ი­ლ­ეთ.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №24

16–22 ივნისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა