კომშის ნამცხვარი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 18.12, 2021 წელი

საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1,5 ჩაის ჭიქა ფქვილი,
🔸 1,5 ჩაის ჭიქა შაქარი
🔸 2 ცალი ლიმონის ცედრა
🔸 2 ცალი ლიმონის წვენი
🔸 2 ცალი კომში
🔸 3/4 ჭიქა რძე
🔸 1 კვერცხი, 2 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
🔸 1/3 ჭიქა ზეთი, 1 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი.
მომზადების წესი 👩🍳
ქვაბში გააცხელეთ 1 ლიტრი წყალი, დაუმატეთ 1 ჭიქა შაქარი და ლიმონის წვენი. ურიეთ შაქრის გადნობამდე. დაუმატეთ გარეცხილი, გათლილი, თესლგაცლილი და ოთხად გაჭრილი კომში. დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 4 საათით, შეწითლებამდე და დარბილებამდე. გადმოდგით გაზქურიდან და სიროფშივე გააგრილეთ. გააცხელეთ ღუმელი 190 გრადუსზე. შეარჩიეთ მრგვალი საცხობი ლანგარი. თასში მოათავსეთ ფქვილი, დარჩენილი შაქარი, გამაფხვიერებელი და ლიმონის ცედრა. ცალკე თასში კი ათქვიფეთ რძე, კვერცხი, ზეთი, ვანილის ექსტრაქტი და შეურიეთ ფქვილის ნაზავს. გადაიტანეთ ცომი ლანგარზე და მოათავსეთ ცხელ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ მასზე ლამაზად დაალაგეთ კომშის ნაჭრები და აცხვეთ კიდევ 30 წუთი. ბოლოს ფუნჯით გადაუსვით კომშის სიროფი და ლანგარშივე გააგრილეთ.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან