ხორცის ბურთები არაჟნითა და ტომატით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 20.11
ხორცის გემრიელი კერძის რეცეპტი "თბილისელებისგან"👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 800 გრამი ძროხის ხორცის ფარში
🔸 2 თავი ხახვი, 2 კბილი ნიორი
🔸 ნახევარი ჭიქა ბრინჯი
🔸 1 კვერცხი
🔸 250 გრამი არაჟანი
🔸 3 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა
🔸 მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
🔸 ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
მოხარშეთ ბრინჯი სტანდარტულად. ცალკე, ზეთში მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ფარშში შეურიეთ მოხარშული ბრინჯი და მოშუშული ხახვი, ნიორი, შემდეგ – ტომატ-პასტა, კვერცხი და კიდევ აურიეთ. ბოლოს კი დაუმატეთ მარილი და შავი პილპილი.
სქელძირიან ტაფაზე დაასხით ზეთი, შემდეგ არაჟანი ნელ-ნელა გახსენით და ჩაალაგეთ მასში ფარშისგან მომზადებული ბურთულები, ზემოდან მოასხით 2 სადილის კოვზ წყალში გახსნილი და მარილ-პილპილით შეგემებული, არაჟანში შერეული ტომატ-პასტა. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ აირღუმელში 40 წუთის განმავლობაში. თუ სოუსი სქლად მოგეჩვენებათ, ცოტა წყლის დამატება კიდევ შეგიძლიათ.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან