ხახვის კრემ-სუპი პელმენით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 13.09, 2021 წელი
ხახვის კრემ-სუპის უგემრიელესი რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
პელმენი 🔸 2-3 სადილის კოვზი ფქვილი
🔸 ნახევარი ჭიქა რძე, ნახევარი ჭიქა წყალი
🔸 1 კვერცხი, ზეთი
🔸 400 გრამი ქათმის ან ინდაურის მკერდის ხორცი
🔸 1 თავი ხახვი, 3 სადილის კოვზი სოიის სოუსი, შავი პილპილი და მარილი – გემოვნებით.
კრემ-სუპი 🔸 500 მილილიტრი კუბიკის ბულიონი
🔸 1 თავი ხახვი
🔸 2 სადილის კოვზი ფქვილი
🔸 50 მილილიტრი ნაღები
🔸 ნახევარი კონა კამა, ნახევარი კონა მწვანე ხახვი
🔸 მარილი, 1 სადილის კოვზი ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
ხორცი და ხახვი გაატარეთ ხორცსაკეპში. ფარშში ჩაუმატეთ კვერცხი, სოიის სოუსი და აურიეთ ძალიან კარგად. მარილი საჭირო არ არის. დაუმატეთ სამი კოვზი წყალი. ასეთ შემთხვევაში პელმენი წვნიანი იქნება.
თასში ჩაყარეთ გაცრილი ფქვილი. დაუმატეთ მარილი, კვერცხი, რძე და წყალი. მოზილეთ ცომი. საკმარისად მკვრივი უნდა იყოს. შეახვიეთ ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში.
გამოიღეთ „დასვენებული ცომი“, გააბრტყელეთ. გააკეთეთ პელმენები. ახლა შეუდექით წვნიანის მომზადებას. ზეთში მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. დაუმატეთ ნაღები, ფქვილი, მოურიეთ და ნელ-ნელა, დაასხით ბულიონი. ადუღეთ 10 წუთი. ჩაუმატეთ მსხვილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, კამა და ცოტა მარილი. მდუღარეში ჩაყარეთ პელმენები. მოიხარშება და მზად არის.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან