ხაჭოს ჩიზქეიქი შოკოლადის ნუგბარით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 11.09, 2021 წელი
ხაჭოს უგემრიელესი ჩიზქეიქის რეცეპტს ,,თბილისელები" გიზიარებთ 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 300 გრამი ორცხობილა
🔸 170 გრამი კარაქი
🔸 3 სადილის კოვზი კაკაო
🔸 550 გრამი ხაჭო
🔸 200 გრამი არაჟანი, 3 კვერცხი
🔸 140 გრამი შაქრის პუდრა, 1 შეკვრა ტკბილი ვანილი
🔸 350 გრამი შოკოლადის ორცხობილა
🔸 25 გრამი ვანილის პუდინგი
🔸 1 ჩაის კოვზი ზეთი, მარილი.
მომზადების წესი 👩🍳
შოკოლადის ორცხობილა დაფხვენით. დაუმატეთ კაკაო და დარბილებული კარაქი. აურიეთ ძალიან კარგად. ცეცხლგამძლე ფიალას – სასურველია მაფინის ფორმის იყოს, ოღონდ მოზრდილი – წაუსვით ზეთი, ჩაფინეთ მართკუთხა ფორმის ორი პერგამენტი გადაჯვარედინებულად და მასაც წაუსვით ზეთი. ჩატკეპნეთ მასში ორცხობილას მასა და გვერდები კარგად აუმაღლეთ.
მოამზადეთ ხაჭოს მასა – თასში ერთმანეთს შეურიეთ ხაჭო, კვერცხის გული, შაქრის პუდრის ნახევარი, არაჟანი, ვანილი, მარილი და დააბლენდერეთ. ჩაუმატეთ ვანილის პუდინგი. აურიეთ ძალიან კარგად. კვერცხის ცილა კარგად გააცივეთ და თქვიფეთ ღრუბელივით. ეს მასა ნელ-ნელა შეურიეთ ხაჭოს მასას და აურიეთ ძალიან კარგად. ამ მასის მესამედი დაასხით ბისკვიტს ფორმაში. ზემოდან დაალაგეთ შოკოლადის ორცხობილები. დაასხით დარჩენილი ხაჭოს მასა. მოათავსეთ ფორმა აირღუმელში მაღალ ტემპერატურაზე 10 წუთით. შემდეგ გამორთეთ აირღუმელი, ოღონდ დესერტი დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში. მზა ჩიზქეიქი ამოიღეთ პერგამენტის დახმარებით.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან