კულინარია

ქათმის სალათა ავოკადოთი, ბოლოკითა და მოხალული თხილით თაკო მელიქიშვილისგან

№15

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 20.04, 2021 წელი

თაკო მელიქიშვილის კერძი
დაკოპირებულია

მარტივი და გემრიელი სალათის რეცეპტი თაკო მელიქიშვილისგან 👇

ბო­ლო პე­რ­ი­ო­დ­ში სა­კ­მ­აო დრო მქო­ნ­და, სა­მ­ზ­ა­რ­ე­უ­ლ­ო­ში მე­ტ­რ­ი­ა­ლა და გე­მ­რ­ი­ე­ლი კე­რ­ძ­ე­ბი მო­მ­ე­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ი­ნა. კა­რ­გ­ად გა­მ­ო­მ­დ­ის სა­დ­ი­ლ­ე­ბი, სა­ლ­ა­თ­ე­ბი, ხო­რ­ც­ე­უ­ლ­ის კე­რ­ძ­ე­ბი, ცო­მ­ე­უ­ლ­თ­ან კი ვერ ვმე­გ­ო­ბ­რ­ობ. რა­მ­დ­ე­ნ­ჯ­ე­რ­აც ვცა­დე, არ გა­მ­ო­მ­ი­ვ­ი­და და სა­მ­წ­უ­ხ­ა­რ­ოდ, გა­დ­ა­ყ­რა მო­მ­ი­წ­ია. თა­ვ­ა­დ­აც ხო­რ­ც­ის კე­რ­ძ­ე­ბი მი­ყ­ვ­ა­რს და ცო­მ­ე­უ­ლს ვე­რ­ი­დ­ე­ბი. გა­ნ­ს­ა­კ­უ­თ­რ­ე­ბ­ით, რაც სწო­რი კვე­ბა და­ვ­ი­წ­ყე და წო­ნ­ა­შ­იც და­ვ­ი­კ­ე­ლი, ცომს, შე­მ­წ­ვ­ა­რ­სა და და­ბ­რ­ა­წ­უ­ლს ვე­რ­ი­დ­ე­ბი, უპ­ი­რ­ა­ტ­ე­ს­ო­ბ­ას ვა­ნ­ი­ჭ­ებ მო­ხ­ა­რ­შ­ულ ხო­რ­ც­ე­უ­ლს, ცო­ც­ხ­ა­ლი ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ის სა­ლ­ა­თ­ე­ბ­სა და ხილს. ჟუ­რ­ნ­ალ „თბი­ლ­ი­ს­ე­ლ­ე­ბ­ის“ მკი­თ­ხ­ვ­ე­ლ­ე­ბს კი შე­ვ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ებ ქა­თ­მ­ის სა­ლ­ა­თ­ას ავ­ო­კ­ა­დ­ო­თი და ბო­ლ­ო­კ­ით, რო­მ­ე­ლ­იც ად­ვ­ი­ლ­ად მზა­დ­დ­ე­ბა და ბე­ვ­რი ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­იც არ სჭი­რ­დ­ე­ბა.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 400 გრა­მი მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე, 2 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 1 ცა­ლი ავ­ო­კ­ა­დო, 2 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი, 150 გრა­მი სა­ლ­ა­თ­ის ფუ­რ­ც­ე­ლი, 100 გრა­მი ბო­ლ­ო­კი, 150 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი იო­გ­უ­რ­ტი, ცო­ტა მო­ხ­ა­ლ­უ­ლი თხი­ლი, მა­რ­ი­ლი კი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: მო­ხ­ა­რ­შ­უ­ლი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე და­ჭ­ე­რ­ით პა­ტ­ა­რა კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. პო­მ­ი­დ­ო­რ­იც და­ჭ­ე­რ­ით თქვე­ნ­თ­ვ­ის სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლი ზო­მ­ის ნა­ჭ­რ­ე­ბ­ად. ავ­ო­კ­ა­დო გა­ჭ­ე­რ­ით შუ­ა­ზე, ამ­ო­ა­ც­ა­ლ­ეთ გუ­ლი, გა­ფ­ც­ქ­ვ­ე­ნ­ით, რბი­ლ­ო­ბი და­ჭ­ე­რ­ით და მო­ა­ს­ხ­ით ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი, რა­თა არ გა­შ­ა­ვ­დ­ეს. ბო­ლ­ო­კი გა­ხ­ე­ხ­ეთ მსხვი­ლ­ად. სა­ლ­ა­თ­ის ფო­თ­ლ­ე­ბი კი ხე­ლ­ით და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ.

ყვე­ლა ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტი მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ სა­ს­ა­ლ­ა­თ­ე­ში, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი, მო­ა­ს­ხ­ით იო­გ­უ­რ­ტი, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­ხ­ა­ლ­უ­ლი თხი­ლი და ფრთხი­ლ­ად ამ­ო­უ­რ­ი­ეთ.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №18

5-11 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა