ქათმის რულეტი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 13.09, 2022 წელი
გემრიელი ქათმის რულეტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
ცომი – 12 გრამი საფუარი, 140 მილილიტრი თბილი წყალი, ცოტა მარილი, ცოტა შაქარი, 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, 380 გრამი ფქვილი, 1 კვერცხის გული.
შიგთავსი: 350 გრამი ქათმის ფილე, 1 თავი ხახვი, 1 ცალი სტაფილო, 1-2 კბილი ნიორი, 3 სადილის კოვზი ზეთი, 2-3 სადილის კოვზი კეტჩუპი, 150 გრამი საშუალო სიმკვრივის ყველი, 1 ცალი ბულგარული წიწაკა.
მომზადების წესი 👩🍳
მოზილეთ ცომი – საფუარი, ფქვილი, შაქარი, მარილი და თბილი წყალი. მოზელისას დაუმატეთ ზეთი. გააჩერეთ ცომი თბილ ადგილას 40 წუთის განმავლობაში. სანამ ცომი „ისვენებს“, მოამზადეთ შიგთავსი. ხახვი დაჭერით კუბიკებად, სტაფილო გახეხეთ, ნიორი დააქუცმაცეთ. ბულგარული წიწაკა გაასუფთავეთ და დაჭერით მომცრო კუბიკებად. ცხელ ტაფაზე, ზეთში მოშუშეთ ხახვი, ბულგარული და სტაფილო. აურიეთ რამდენჯერმე. ქათმის ფილე მოხარშეთ მარილიან წყალში. დაჭერით კუბიკებად. შეურიეთ მოშუშულ ბოსტნეულს, დაუმატეთ კეტჩუპი და კიდევ აურიეთ. ყველი გახეხეთ.
ცომი გააბრტყელეთ, რომ მიიღოთ მართკუთხედი ზომით – 45X35 სანტიმეტრი. ცომის შუა ნაწილში მოათავსეთ გახეხილი ყველის ნახევარი. ყველს ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ქათმის ფილე და ბოსტნეული. ზემოდან ისევ მოაყარეთ ყველი და ცოტა ისევ მოიტოვეთ. გადაახვიეთ რულეტივით და შემოუკეცეთ ნაპირები.
წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე. ნახევარ საათში მზად იქნება.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან