კულინარია
ქათამი ღვინითა და ზეთისხილით
№26
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 04.07
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1 ქათამი
🔸 2 თავი ხახვი
🔸 3 კბილი ნიორი
🔸 2 ცალი ბულგარული წიწაკა
🔸 2 ცალი პომიდორი
🔸 125 მილილიტრი თეთრი ღვინო
🔸 1 კონა ქონძი
🔸 1 კონა ოხრახუში
🔸 1 კონა რეჰანი
🔸 მარილი და წიწაკა – გემოვნებით
🔸 ნახევარი ქილა უკურკო ზეთისხილი, ზეთი.
მომზადების წესი 👩🍳
ქათამი შეწვით და დაჭერით. სოუსისთვის – ტაფაზე მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი, მსხვილად დაჭრილი ნიორი, სიგრძეზე დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ჩაასხით ღვინო და გააჩერეთ ცეცხლზე 2 წუთი, ჩაამატეთ გახეხილი პომიდორი, დაჭრილი ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი, მარილი და წიწაკა. ოდნავ რომ შეგრილდება, დაამატეთ შუაზე გაჭრილი ზეთისხილი. ქათამი მოათავსეთ ღრმა ლანგარზე და მოასხით მომზადებული სოუსი.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან