კულინარია

ყაბაყის ლაზანია ფარშითა და ბეშამელის სოუსით

№36

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00

ლაზანია
დაკოპირებულია

საჭირო ინგრედიენტები: 

🔸 2 ცალი ყაბაყი

🔸 800 გრამი ქათმის ფარში

🔸 400 მილილიტრი პომიდორი საკუთარ წვენში (ან ცოცხალი და გახეხილი)

🔸 1 თავი ხახვი, 1 ცალი სტაფილო

🔸 2 კბილი ნიორი, ნახევარი კონა ოხრახუში, ნახევარი კონა ბაზილიკი

🔸 5 სადილის კოვზი ზეთი

🔸 250 გრამი ყველი (პარმეზანი ან სხვა)

🔸 მარილი, პილპილი — გემოვნებით.

ბეშამელის სოუსისთვის:

🔸 800 მილილიტრი რძე

🔸 80 გრამი კარაქი

🔸 80 გრამი ფქვილი.

მომზადების წესი 👩‍🍳

ყაბაყი დაჭერით თხელ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მოშუშეთ ხახვი და სტაფილო, დაუმატეთ ფარში, ნიორი, პომიდორი და შეწვით – 7–10 წუთი საკმარისი იქნება. დაუმატეთ მწვანილი და სანელებლები.

ბეშამელის სოუსი: კარაქში მოშუშეთ ფქვილი, დაუმატეთ რძე, კარაქი და ურიეთ, სანამ გასქელდება.

ფორმაში ფენებად ჩაალაგეთ ყაბაყი, ფარში, მოასხით ბეშამელი, მოაყარეთ ყველი და გაიმეორეთ ფენებად ამ თანმიმდევრობით. ზემოდან მოაყარეთ ყველი და გამოაცხვეთ 180–200°-ზე 30-40 წუთის განმავლობაში.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №37

15–21 სექტემბერი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა