ქამა სოკო ყველით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 08.02, 2021 წელი

საჭირო ინგრედიენტები: 8 ცალი მოზრდილი ქამა სოკო, 150 გრამი ყველი ფეტა, სამი ფირფიტა რბილი, მდნარი ყველი, 2 ცალი პომიდორი ჩერი, 2 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი, ორეგანო, მარილი, ნიორი.
მომზადების წესი: სოკოებს მოაცილეთ ფეხები. შემდეგ გაასუფთავეთ. მოათავსეთ ძალიან ცხელ აირღუმელში. 5-10 წუთით. გამოიღეთ. ფეტა დაფხვენით. შემდეგ ჩანგლით გასრისეთ. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი სოკოს ფეხები. ცოტა ორეგანო და აურიეთ. ეს მასა გადაანაწილეთ სოკოს თავებში. პომიდორს გადააცალეთ კანი და დააქუცმაცეთ. უყავით ცოტა მარილი, ზეითუნის ზეთი და ცოტა ნიორი. სოკო მოათავსეთ ცეცხლგამძლე ტაფაზე, მოასხით პომიდვრის სოუსი, დააფარეთ ყველის ფირფიტები და გამოაცხვეთ მაღალ ტემპერატურაზე. 10 წუთში მზად იქნება.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან