ისპანახისა და ყველის ღვეზელი
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 25.02, 2022 წელი
ისპანახისა და ყველის ღვეზელის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1 ჭიქა კეფირი, 1 კვერცხი, 1 ჩაის კოვზი საფუარი
🔸 მწიკვი მარილი, მწიკვი შაქარი, ფქვილი იმდენი, რომ ფაფუკი ცომი გამოვიდეს
🔸 1 კონა ისპანახი
🔸 300 გრამი იმერული ყველი, 200 გრამი სულგუნი, ცოტა კარაქი.
მომზადების წესი 👩🍳
კეფირითა და ფქვილით მოზილეთ ფაფუკი ცომი, დაამატეთ მწიკვი მარილი, შაქარი, კვერცხი, საფუარი და ნაზად გადაურიეთ. დააყოვნეთ, სანამ ამოვა. ისპანახი დაჭერით, შეურიეთ ყველი. საცხობი ფირფიტა წინასწარ გააცხელეთ ღუმელში. ცომში მოათავსეთ გულსართი და გამოაცხვეთ 250 გრადუსზე. სანამ ბოლომდე გამოცხვება, ზემოდან გადაუსვით კარაქი, მოაყარეთ ცოტა გახეხილი სულგუნი და დაახლოებით, 3-5 წუთით ისევ შეაბრუნეთ ღუმელში.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან