კულინარია
ღვინოში ჩაშუშლი ხორცი ზეთისხილით
№22
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 08.06
![ჩაშუშული ხორცი ჩაშუშული ხორცი](/files/2024/05/31/10688/chashushuli-khortsi_w_h.jpeg)
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸1 ქათამი
🔸 4 სადილის კოვზი ზეითუნის ზეთი
🔸 500 გრამი პომიდორი
🔸 4 კბილი ნიორი
🔸 3 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
🔸 4 თავი ხახვი
🔸 ერთი ქილა უკურკო
🔸 მწვანე ზეთისხილი
🔸 130 მილილიტრი თეთრი
🔸 მშრალი ღვინო
🔸 მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
ქათამი დაჭერით, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და დაბრაწეთ ზეთში. ნიორი დაკეპეთ, პომიდორს კანი გააცალეთ და დაჭერით. წიწაკას თესლი ამოაცალეთ და დაჭერით რგოლებად, ხახვი – გრძლად. ყველაფერი მოათავსეთ ტაფაში და მოშუშეთ ზეთში, რაშიც ქათამი შეწვით. დაუმატეთ ზეთისხილი და ღვინო. როცა წამოდუღდება, ჩააწყვეთ ქათმის ნაჭრებიც და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში მოათავსეთ 45 წუთით.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან