კულინარია

გამომცხვარი კარტოფილი ლორით, ყველითა და არაჟნით

№32

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 21.08, 2021 წელი

გამომცხვარი კარტოფილი
დაკოპირებულია

„თბილისელები“ გასწავლით, როგორ მოამზადოთ უგემრიელესი გამომცხვარი კარტოფილი ლორით, ყველითა და არაჟნით.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:


🔸 4 კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი

🔸 2 სუ­ფ­რ­ის კო­ვ­ზი არ­ა­ჟ­ა­ნი

🔸 200 გრა­მი გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი მა­გ­ა­რი ყვე­ლი

🔸 4 კბი­ლი ნი­ო­რი

🔸 100 გრა­მი კა­რ­ა­ქი

🔸 4 ცა­ლი ლო­რ­ის ფი­რ­ფ­ი­ტა

🔸 ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი კო­ნა ქი­ნ­ძი, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით, ცო­ტა ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ და გა­ა­შ­რ­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, კა­ნი მშრა­ლი უნ­და იყ­ოს. წა­უ­ს­ვ­ით ცო­ტა ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი და მა­რ­ი­ლი. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ღუ­მ­ე­ლ­ში, გა­უ­ფ­ც­ქ­ვ­ნ­ე­ლი ნი­ვ­რ­ის კბი­ლ­ე­ბს მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ კა­რ­ა­ქი და ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, გა­ა­ხ­ვ­ი­ეთ ფო­ლ­გ­ა­ში და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ღუ­მ­ე­ლ­ში კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის ბო­ლ­ო­მ­დე მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ა­მ­დე, ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი სა­ა­თ­ით ად­რე, რო­დ­ე­ს­აც კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლს კა­ნი ოქ­რ­ო­ს­ფ­რ­ად და­ე­ბ­რ­ა­წ­ე­ბა, გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ ღუ­მ­ე­ლ­ი­დ­ან კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­იც და ნი­ვ­რ­ი­ა­ნი ფო­ლ­გ­აც და გა­ა­გ­რ­ი­ლ­ეთ. გა­ჭ­ე­რ­ით კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი შუ­ა­ში, ისე, რომ კა­ნი არ და­ა­ზ­ი­ა­ნ­ოთ, ამ­ო­ი­ღ­ეთ კო­ვ­ზ­ით რბი­ლ­ო­ბი და მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ დიდ ჯა­მ­ში. რბი­ლ­ო­ბ­ში აუ­რ­ი­ეთ გა­მ­ო­მ­ც­ხ­ვ­ა­რი ნი­ო­რი, არ­ა­ჟ­ა­ნი, ცო­ტა ზე­ი­თ­უ­ნ­ის ზე­თი, და­ჭ­რ­ი­ლი მწვა­ნ­ი­ლი, შე­მ­წ­ვ­ა­რი ლო­რი, გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი და აუ­რ­ი­ეთ. გუ­ლ­ს­ა­რ­თი კო­ვ­ზ­ით მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლ­ის ნა­ვ­ე­ბ­ში, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ გა­ხ­ე­ხ­ი­ლი ყვე­ლი და და­ა­დ­ეთ თი­თ­ო­ე­უ­ლს ერ­თი ჩა­ის კო­ვ­ზი კა­რ­ა­ქი. ის­ევ შე­დ­გ­ით ღუ­მ­ე­ლ­ში და აც­ხ­ვ­ეთ ნა­ხ­ე­ვ­ა­რი სა­ა­თი.


გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №18

5-11 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა