კულინარია

გამომცხვარი ძროხის ხორცი ბოსტნეულთან ერთად

№35

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 03.09

გამომცხვარი ხორცი
დაკოპირებულია

ძროხის ხორცის გემრიელი კერძის რეცეპტი "თბილისელებისგან"👇

საჭირო ინგრედიენტები:

🔸 500 გრამი ძროხის ხორცი

🔸 3 ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა

🔸 2 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა

🔸 3 თავი ხახვი, 5 კბილი ნიორი

🔸 4 ცალი პომიდორი

🔸 100 გრამი კარაქი

🔸 1 ჩაის კოვზი ქონდარი

🔸 1 ჩაის კოვზი ტკბილი წიწაკა (დაფქული)

🔸 400 მილილიტრი წყალი

🔸 1,5 სადილის კოვზი ტომატ-პასტა

🔸 მარილი, შავი პილპილი – გემოვნებით.

მომზადების წესი 👩‍🍳

ხორცი დაჭერით გრძლად და თხელ ნაჭრებად, ცოტა დაბეგვეთ, ბულგარული წიწაკა, პომიდორი, ხახვი ისე დაჭერით, რომ ხორცის ნაჭრების ზომასა და ფორმას მეტ-ნაკლებად შეესაბამებოდეს. ხორცის ნაჭრები დაალაგეთ კარაქწასმულ გამოსაცხობ ტაფაზე, ზემოდან მოაყარეთ ბოსტნეული, შემდეგ მარილი, პილპილი, ქონდარი, წიწაკა და აურიეთ. შემდეგ მოასხით სოუსი, რომელსაც შემდეგნაირად მოამზადებთ: ტომატ-პასტაში შეურიეთ წყალი და მოასხით ხორცს. კარაქი დაჭერით და ისე მოაყარეთ. გადააფარეთ ფოლგა, შეფუთეთ და შედგით აირღუმელში. გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე საათ-ნახევრის განმავლობაში. გამოიღეთ, მოხსენით ფოლგა და კიდევ 10 წუთი შეაბრუნეთ.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №37

9-16 სექტემბერი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა