კულინარია

დესერტი ხილითა და ნიგვზით მერსი სულხანიშვილისგან

№18

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 15.05, 2022 წელი

მერსის სულხანიშვილის
კერძი
დაკოპირებულია

საყვარელი კერძის რეცეპტს მერსი სულხანიშვილი ,,თბილისელებს" უზიარებს.

ძა­ლ­ი­ან მი­ყ­ვ­ა­რს გე­მ­რ­ი­ე­ლად ჭა­მა. კე­რ­ძი მხო­ლ­ოდ გე­მ­რ­ი­ე­ლი კი არა, ლა­მ­ა­ზი და სა­ს­ა­რ­გ­ე­ბ­ლ­ოც უნ­და იყ­ოს. ვი­ზ­უ­ა­ლსა და შე­მ­ა­დ­გ­ე­ნ­ლ­ო­ბ­ას დიდ ყუ­რ­ა­დ­ღ­ე­ბ­ას ვა­ქ­ც­ევ. წლე­ბ­ია, ვა­კ­ვ­ი­რ­დ­ე­ბი და სწო­რ­ედ გე­მ­ო­სა და შე­მ­ა­დ­გ­ე­ნ­ლ­ო­ბ­ა­ზ­ეა და­მ­ო­კ­ი­დ­ე­ბ­უ­ლი, რა­მ­დ­ე­ნ­ად და­ვ­ნ­ა­ყ­რ­დ­ე­ბ­ით და ას­ე­ვე, იმ­ა­ზე თუ რო­გ­ორ გა­მ­ო­ვ­ი­ყ­უ­რ­ე­ბ­ით. სა­მ­წ­უ­ხ­ა­რ­ოდ, არ­ს­ე­ბ­ო­ბს სა­ჭ­მ­ე­ლი რო­მ­ე­ლ­იც ძა­ლ­ი­ან გვი­ყ­ვ­ა­რს, მათ შო­რ­ის მეც, მა­გ­რ­ამ ნა­კ­ლ­ე­ბ­ად სა­ს­ა­რ­გ­ე­ბ­ლ­ოა. ვფი­ქ­რ­ობ, რომ კა­რ­გი კუ­ლ­ი­ნ­ა­რი ვარ, პრო­დ­უ­ქ­ტ­ე­ბ­ის არ­ჩ­ე­ვ­აც კი სი­ა­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ას მა­ნ­ი­ჭ­ე­ბს. ნე­ბ­ი­ს­მ­ი­ე­რი კე­რ­ძ­ი­ს­თ­ვ­ის ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბს სა­რ­გ­ე­ბ­ლ­ის მი­ხ­ე­დ­ვ­ით ვა­რ­ჩ­ევ. ფო­რ­მ­ე­ბ­ის შე­ნ­ა­რ­ჩ­უ­ნ­ე­ბ­ა­ში გე­ნ­ე­ტ­ი­კ­აც მე­ხ­მ­ა­რ­ე­ბა. ამ­ის მი­უ­ხ­ე­დ­ა­ვ­ად, დი­ლ­ას აუ­ც­ი­ლ­ე­ბ­ლ­ად ვა­რ­ჯ­ი­შ­ით ვი­წ­ყ­ებ, შე­მ­დ­ეგ ვსვამ ნა­ხ­ე­ვ­არ ლიტრ წყალს და ნა­ხ­ე­ვ­არ სა­ა­თ­ში ვსა­უ­ზ­მ­ობ. შე­მ­ო­გ­თ­ა­ვ­ა­ზ­ე­ბთ გე­მ­რ­ი­ე­ლი დე­ს­ე­რ­ტ­ის მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის რე­ც­ე­პ­ტს, რო­მ­ე­ლ­იც მე ძა­ლ­ი­ან მი­ყ­ვ­ა­რს, ხში­რ­ად ვა­მ­ზ­ა­დ­ებ და თავს ვი­ნ­ე­ბ­ი­ვ­რ­ებ.

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 250 გრა­მი მა­წ­ო­ნი

🔸 1 ბა­ნ­ა­ნი

🔸 40 გრა­მი ჩი­ას თე­ს­ლი

🔸 150 გრა­მი მა­რ­წ­ყ­ვი და სხვა კე­ნ­კ­რა – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბით.

ბა­ნ­ა­ნი, მა­რ­წ­ყ­ვი, ნი­გ­ვ­ზ­ის ლე­ბ­ნ­ე­ბი და კი­ვი – მო­ს­ა­რ­თ­ა­ვ­ად.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

ბა­ნ­ა­ნი ჩა­ჭ­ყ­ლ­ი­ტ­ეთ, და­ა­ს­ხ­ით მა­წ­ო­ნი, ჩა­ყ­ა­რ­ეთ ჩი­ას თე­ს­ლი, ას­ე­ვე წვრი­ლ­ად და­ჭ­ე­რ­ით მა­რ­წ­ყ­ვი და სხვა კე­ნ­კ­რა. აუ­რ­ი­ეთ. მთე­ლი ღა­მე გა­ა­ჩ­ე­რ­ეთ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში. მი­რ­თ­მ­ე­ვ­ა­მ­დე ზე­მ­ო­დ­ან მო­რ­თ­ეთ სუ­რ­ვ­ი­ლ­ი­ს­ა­მ­ე­ბრ – და­ჭ­რ­ი­ლი ბა­ნ­ა­ნ­ით, კი­ვ­ით, მო­ც­ვ­ით, მა­რ­წ­ყ­ვ­ით, ნი­გ­ვ­ზ­ის ლე­ბ­ნ­ე­ბ­ით. ძა­ლ­ი­ან გე­მ­რ­ი­ე­ლი, სა­ს­ა­რ­გ­ე­ბ­ლო და ნო­ყ­ი­ე­რ­ია.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №17

22-28 აპრილი

კვირის ყველაზე კითხვადი

კვირის ასტროლოგიური
პროგნოზი

კვირის დღეების ასტროპროგნოზი