კულინარია

ჩაშუშული ხბოს ხორცი სოუსში

№12

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 28.03, 2022 წელი

ჩაშუშული ხბოს ხორცი
დაკოპირებულია

ხბოს ხორცის გემრიელი კერძის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 750 გრა­მი ხბოს ხო­რ­ცი

🔸 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი

🔸 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა

🔸 800 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ხო­რ­ც­ის ან ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლ­ის ბუ­ლ­ი­ო­ნი (კუ­ბ­ი­კ­ის)

🔸 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სო­ი­ის სო­უ­სი

🔸 3 კბი­ლი ნი­ო­რი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი საფანელი

🔸 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი მდო­გ­ვ­ის ფხვნი­ლი, ნა­ხ­ე­ვ­რი ჩა­ის კო­ვ­ზი მა­რ­ი­ლი, 1 ჩა­ის კო­ვ­ზი ტკბი­ლი წი­წ­ა­კა, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, ზეთი.

მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

სტა­ფ­ი­ლო და­ჭ­ე­რ­ით მსხვილ რგო­ლ­ე­ბ­ად. ნი­ო­რი და­ა­ქ­უ­ც­მ­ა­ც­ეთ. ერ­თ­მ­ა­ნ­ე­თ­ში შე­უ­რ­ი­ეთ სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი, ტკბი­ლი წი­წ­ა­კა, მა­რ­ი­ლი და შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი.

ხო­რ­ცი და­ჭ­ე­რ­ით მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად. პა­რ­კ­ში ჩა­ყ­ა­რ­ეთ სა­ფ­ა­ნ­ე­ლი და ხო­რ­ცი და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. ისე, რომ ხო­რ­ცი მთლი­ა­ნ­ად და­ი­ფ­ა­რ­ოს სა­ფ­ა­ნ­ე­ლ­ით. სქე­ლ­ძ­ი­რა ქვა­ბ­ში, რო­მ­ე­ლ­იც აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­შ­იც მო­თ­ა­ვ­ს­დ­ე­ბა ჩა­ა­ს­ხ­ით 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი. მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ მა­ს­ში ხო­რ­ცი ყვე­ლა მხრი­დ­ან. ამ­ო­ი­ღ­ეთ ცა­ლ­კე. იმ­ა­ვე ქვა­ბ­ში მო­შ­უ­შ­ეთ სტა­ფ­ი­ლო ხა­ხ­ვ­თ­ან და ნი­ო­რ­თ­ან ერ­თ­ად. ჩა­ყ­ა­რ­ეთ ხო­რ­ცი და აუ­რ­ი­ეთ. ბუ­ლ­ი­ო­ნი მო­ა­მ­ზ­ა­დ­ეთ ცა­ლ­კე. შე­უ­რ­ი­ეთ მა­ს­ში ტო­მ­ატ-პა­ს­ტა. და­ა­ს­ხ­ით ხორცს. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ქვა­ბი 180 გრა­დ­უ­ს­ზე გა­ც­ხ­ე­ლ­ე­ბ­ულ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. 2 სა­ა­თ­ის შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ. შე­უ­რ­ი­ეთ სო­ი­ის სო­უ­სი, მდოგვის ფხვნილი, მა­რ­ი­ლი და ის­ევ მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ აი­რ­ღ­უ­მ­ე­ლ­ში. 20 წუ­თ­ში მზად არ­ის. მი­ი­რ­თ­ვ­ით ნე­ბ­ი­ს­მ­ი­ერ გა­რ­ნ­ი­რ­თ­ან ერ­თ­ად.

გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №22

2-8 ივნისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა