კულინარია

ჩაშუშული ღორის ნეკნები კარტოფილით

№8

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 28.02, 2022 წელი

ჩაშუშული ღორის ნეკნები
დაკოპირებულია

ღორის ნეკნების გემრიელი კერძის რეცეპტი ,,თბილისელებისგან" 👇

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი:

🔸 650 გრა­მი ღო­რ­ის ნე­კ­ნ­ე­ბი

🔸 700 გრა­მი კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო

🔸 მარილი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, 2 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი 👩‍🍳

შე­ა­რ­ჩ­ი­ეთ ღო­რ­ის ნე­კ­ნ­ე­ბი – სა­ს­უ­რ­ვ­ე­ლ­ია, ძა­ლ­ი­ან ცხი­მ­ი­ა­ნი არ იყ­ოს. ჩა­ა­ლ­ა­გ­ეთ სქე­ლ­ძ­ი­რ­ი­ან ქვა­ბ­ში. მო­ა­ს­ხ­ით გა­მ­დ­ნ­ა­რი კა­რ­ა­ქი და ზე­თი. მო­ხ­რ­ა­კ­ეთ სა­შ­უ­ა­ლო სი­ძ­ლ­ი­ე­რ­ის ცე­ც­ხ­ლ­ზე. და­ა­ს­ხ­ით იმ­დ­ე­ნი წყა­ლი, რომ ნე­კ­ნ­ე­ბი ოდ­ნ­ავ და­ი­ფ­ა­რ­ოს. უყ­ა­ვ­ით ცო­ტა მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. შუ­შ­ეთ ძა­ლ­ი­ან და­ბ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე 30 წუ­თ­ის გა­ნ­მ­ა­ვ­ლ­ო­ბ­ა­ში.

სა­ნ­ამ ნე­კ­ნ­ე­ბი მზა­დ­დ­ე­ბა, და­ჭ­ე­რ­ით კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი მო­მ­ც­რო კუ­ბ­ი­კ­ე­ბ­ად და ჩა­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხორცს. აუ­რ­ი­ეთ და თუ სა­ჭ­ი­რ­ოა და­უ­მ­ა­ტ­ეთ წყა­ლი, ისე, რომ ქვა­ბ­ის ფსკე­რ­ი­დ­ან 4 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ის სი­მ­ა­ღ­ლ­ე­ზე უნ­და იყ­ოს. ქვაბს და­ა­ფ­ა­რ­ეთ თა­ვ­ს­ა­ხ­უ­რი. რო­ცა კა­რ­ტ­ო­ფ­ი­ლი და­რ­ბ­ი­ლ­დ­ე­ბა და ხო­რ­ც­იც მზად იქ­ნ­ე­ბა, ქვა­ბი გა­ზ­ქ­უ­რ­ი­დ­ან გა­დ­მ­ო­დ­გ­ით.

ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით წვრი­ლ­ად, სტა­ფ­ი­ლო – წვრილ ჩხი­რ­ე­ბ­ად და მო­შ­უ­შ­ეთ 2 სა­დ­ი­ლ­ის კოვზ ზე­თ­ში. ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი ჩა­ყარეთ ხო­რ­ც­ი­ან ქვა­ბ­ში და ფრთხი­ლ­ად ამ­ო­უ­რ­ი­ეთ.


გემრიელად მიირთვით!

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №24

16–22 ივნისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

საინტერესო ფაქტები

ეს საინტერესოა