ბულგარული წიწაკის, კარტოფილისა და კვერცხის მობრაწულა კახა კუხიანიძისგან
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 10.06, 2021 წელი
მიყვარს სამზარეულოში ექსპერიმენტები, ვიგონებ, ვუხამებ გემოებს და კარგადაც გამომდის. გურმანიც ვარ. როგორც კი საჭმლის სუნი მცემს, ეგრევე კუჭის მონა ვხდები. წონის პრობლემა არ მაწუხებს, რადგან სწრაფად არ ვიმატებ. თან, ვვარჯიშობ. როცა ჩემი ხელით ვამზადებ, მგონია, განსხვავებულად გემრიელი გამომდის. სანამ კერძს დავაგემოვნებ, სუნით ვხვდები, რამდენი სჭირდება. ასეა ჩაიში შაქრის ჩაყრაზეც – სანამ გემოს გავიგებ, სუნით ვხვდები, რამდენად დატკბა და რამდენი შაქარი უნდა დავამატო. ახლა კი გასწავლით წიწაკის, კარტოფილისა და კვერცხის მობრაწულას რეცეპტს, რომელიც ჩემი ექსპერიმენტიდან ერთ-ერთია.
საჭირო ინგრედიენტები: 3 ცალი კარტოფილი, 5 კვერცხი, 1 თავი ხახვი, 1 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა, 1 კონა ოხრახუში, 2 ჭიქა ზეთი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: კარტოფილი გათალეთ, გარეცხეთ და დაჭერით თხელ ფირფიტებად. ქვაბში ჩაასხით ზეთი, დააყარეთ კარტოფილი და მაღალ ცეცხლზე შეწვით, სანამ ბოლომდე დარბილდება. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და ბულგარული წიწაკა. გააჩერეთ ცეცხლზე, დაახლოებით 5 წუთი. შემდეგ გადმოდგით და საწურზე დაწურეთ, რომ ზედმეტი ცხიმი მოაცილოთ. კვერცხი ათქვიფეთ მარილთან ერთად და დაასხით კარტოფილს, ჩააბრუნეთ ქვაბში და დაბალ ცეცხლზე შეწვით ჯერ ერთი მხრიდან, შემდეგ – მეორედან. ეცადეთ, ამობრუნებისას ფორმა შეუნარჩუნდეს, ზემოდან კი დაჭრილი მწვანილი მოაყარეთ.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან