ბუდეები ვერმიშელით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 01.10

საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 300-400 გრამი ხორცის ფარში (ღორის+ძროხის)
🔸 2 თავი ხახვი (1 ფარშში, 1 მოშუშვაში)
🔸 1 სადილის კოვზი სანელებელი კატლეტისთვის
🔸 1-2 ცალი სტაფილო
🔸 1 ცალი ბადრიჯანი
🔸 1 ცალი ტკბილი წიწაკა
🔸 პატარა ნაჭერი ნიახურის ძირი
🔸 2 კბილი ნიორი
🔸 2 სადილის კოვზი პომიდვრის პასტა
🔸 ვერმიშელის „ბუდეები“ საჭირო რაოდენობით
🔸 გახეხილი ყველი
🔸 მარილი, პილპილი
🔸 მწვანილი გემოვნებით.
მომზადების წესი 👩🍳
ფარშში შევურიოთ ხახვი, სანელებელი, მარილი, პილპილი და ჩავდოთ ვერმიშელის „ბუდეებში“.
დაჭრილი ხახვი, გახეხილი სტაფილო და ნიახური მოვშუშოთ. ჩავუმატოთ თხლად დაჭრილი ბადრიჯანი, წიწაკა, ნიორი. შემდეგ დავამატოთ პომიდვრის ტომატ-პასტა. მოშუშული ბოსტნეული გადავიტანოთ ქვაბში და ზემოდან ფარშით სავსე „ბუდეები“ დავალაგოთ. დავასხათ ადუღებული წყალი „ბუდეების“ კიდემდე და ვხარშოთ 10-15 წუთი. შემდეგ მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და დაჭრილი მწვანილი, შემდეგ დავტოვოთ კიდევ 10 წუთით და მზადაა.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან