ბრინჯი ქათმის ღვიძლითა და ვაშლებით
ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 24.12
საჭირო ინგრედიენტები:
🔸 1 ჭიქა ბრინჯი
🔸 500 გრამი ქათმის ღვიძლი
🔸 5 ცალი საშუალო ზომის ხახვი
🔸 3 ცალი საშუალო ზომის ვაშლი
🔸 300 გრამი 20%-იანი არაჟანი
🔸 200 გრამი მაგარი ყველი გემოვნებით — მარილი და წიწაკების ნაზავი
🔸 3 სადილის კოვზი ზეთი (1 სადილის კოვზი – ფორმისთვის
🔸 2 სადილის კოვზი – ხახვის შესაწვავად)
🔸 მწვანილი (მოსართავად).
მომზადების წესი 👩🍳
ბრინჯი მოხარშეთ მარილიან წყალში. მოათავსეთ ზეთწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში. ქათმის ღვიძლი გარეცხეთ, გაასუფთავეთ, გაწურეთ და გადაანაწილეთ ბრინჯზე. დაამატეთ მარილი და წიწაკა. ზემოდან გადაანაწილეთ შემწვარი ხახვი, შემდეგ – გახეხილი ვაშლი. წაუსვით არაჟანი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, მწვანილი და მოათავსეთ 180°C-მდე გახურებულ ღუმელში 45-50 წუთით.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან





