კულინარია

ბოსტნეულის ოლადები

№26

ავტორი: „თბილისელები“ 12:00 06.07

ბოსტნეულის ოლადები
დაკოპირებულია

საჭირო ინგრედიენტები: 

🔸 2 კვერცხი

🔸1 კბილი ნიორი

🔸 3 ღერი მწვანე ხახვი

🔸 1 ცალი სტაფილო

🔸 1 ცალი ყაბაყი

🔸 ცოტა ხმელი ქონდარი

🔸 მარილი და პილპილი – გემოვნებით

🔸 ფქვილი, რასაც შეიზელს ისე, რომ ფაფუკი ცომი გამოვიდეს

🔸 ზეითუნის ზეთი – შესაწვავად.

მომზადების წესი 👩‍🍳

გახეხეთ ყაბაყი მსხვილად, ოდნავ დაამარილეთ და გააჩერეთ 5 წუთით, რათა გამოუშვას წვენი. შემდეგ ხელით გაწურეთ. სტაფილო გახეხეთ მსხვილად, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი და მწვანე ხახვი, ფქვილი და კვერცხი. დაუმატეთ მარილი და პილპილი, ასევე, ხმელი ქონდარი და კარგად აურიეთ. მიღებული ფარშისგან გააკეთეთ ოლადები და შეწვით ორივე მხრიდან, 3-4 წუთის განმავლობაში. შემდეგ კი ზედმეტი ცხიმი ქაღალდის ხელსახოცის მეშვეობით მოაცილეთ.

სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ახალი ნომერი - №29

15-21 ივლისი

კვირის ყველაზე კითხვადი

მირზა რეზა

თბილისელი კონსული